Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς yΑλεξανδρουπόλεως την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί της  Τρίτης από τις 5.00′ τα ξημερώματα οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα αναγγέλοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ναούς της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και οι τοπικοί άρχοντες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτή η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας και σχεδόν όλο το εκκλησίασμα προσήλθε και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την πρωινή λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – Η ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΣυμβολική κατάληψη του Δασαρχείου Σουφλίου από απλήρωτους αγρότες