Η παραχώρηση ήδη ακυρώθηκε από το ΣτΕ

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για παραχώρηση 10.119 δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων στο Υπερταμείο,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Πρέπει να παρέμβουμε άμεσα ώστε να αποδοθούν στο Δήμο.

Ήδη όλο αυτό το διάστημα πάρκα, αθλοπαιδιές, σχολειά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και παιδικές χαρές βρίσκονται σε όλη τη χώρα υπό την ομηρία του Υπερταμείου (ΕΤΑΔ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη μας, και δεν είναι το μοναδικό, αποτελεί ο Α΄ παιδικός σταθμός.

Το γεγονός όταν αποκαλύφτηκε (Σεπτέμβρης 2018), ξεσήκωσε δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους Δήμους και στον Δήμο μας.

Σειρά δήμων (Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου) και φορέων (πχ σύλλογος Αρχαιολόγων), με προσφυγή τους στο ΣτΕ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τη μέγγενη του ΤΑΙΠΕΔ αρχαιολογικούς χώρους και πρόσφατα, ακυρώθηκαν οι αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάζονταν ακίνητα του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει την απόδοση όλων των ακινήτων που είχαν δεσμευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης να ζητήσει από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να παρέμβει άμεσα στην κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμο για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών.

Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ευχαριστούμε τον Δήμο για την πάταξη του παρεμπορίου”
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προσλάβει 14 άτομα για τις παιδικές κατασκηνώσεις Μάκρης