ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!

Ο τραγικός θάνατος της εργάτριας καθαριότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου την ώρα της εργασίας της και οι καταγγελίες που ακολούθησαν ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τις άθλιες συνθήκες εργασίας που ισχύουν σε υπηρεσίες των Δήμων. Συνθήκες «μαύρης εργασίας» , ανασφάλιστης , αδήλωτης και με την προσπάθεια του συγκεκριμένου Δήμου να κουκουλώσει τις ευθύνες του αφού η εργαζόμενη δηλώθηκε μετά τον θάνατό της.

Οι εργαζόμενοι των Δήμων θρηνούν δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια, θυσία στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές. Η πολιτική τους έχει αποψιλώσει τους Δήμους από μόνιμο προσωπικό προωθώντας κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενα άγριας εκμετάλλευσης, εκβιασμών  αφού πατώντας πάνω στην ανάγκη τους  αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, χωρίς καμιά εκπαίδευση.  Οι κυβερνήσεις με την ανοχή των δημοτικών αρχών έχουν διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας, οι τεχνικοί ασφαλείας και οι γιατροί εργασίας , όταν υπάρχουν, είναι και αυτοί ελαστικά εργαζόμενοι.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές έχουμε αναδείξει μέσα και έξω από το ΔΣ τα ζητήματα των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των ελλιπών  μέτρων προστασίας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στον απεργιακό τους αγώνα, στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους για: 

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας- ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τακτικούς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους. 

Έγκαιρη απόδοση ΜΑΠ στους δικαιούχους- να πληρωθούν όλες οι υπερωρίες

Τεχνικός Ασφαλείας και Γιατρός Εργασίας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας στους Δήμους.

Τακτικοί έλεγχοι, συντήρηση των οχημάτων και έγκαιρη επισκευή βλαβών , εκσυγχρονισμός των οχημάτων, σοβαρές παρεμβάσεις στο αμαξοστάσιο και σε άλλους χώρους εργασίας του Δήμου.

Αυστηρά  πρόστιμα και κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών, αποζημιώσεις των θυμάτων.

 Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική εξέλιξη για τα έτη 2016-17, μόνιμες προσλήψεις.

Προηγούμενο άρθροΗ απολαυστική κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα “ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ”, στην Αλεξανδρούπολη!
Επόμενο άρθροΠαίρνει σάρκα και οστά το Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα του Ελληνισμού