Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται από τους γονείς οι αιτήσεις εγγραφών των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς. Πληροφορηθήκαμε πως ο Παιδικός Σταθμός των Λουτρών δεν θα λειτουργήσει και φέτος ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός (έως και 14-15) μικρών παιδιών αλλά και προοπτική του χρόνου να αυξηθεί κι άλλο.

Επιπλέον στην συνεδρίαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού (24-5-21) πάρθηκε απόφαση (κατά πλειοψηφία / η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε) για συστέγαση των 1ου και 2ου Παιδικών Σταθμών ΦΕΡΩΝ στο κτήριο του 2ου Παιδικού, ώστε στο κτήριο του 1ου να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΜΕΑ (που ΣΑΦΩΣ έχει ανάγκη ΟΛΟΣ ο Δήμος).

Θεωρούμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε περαιτέρω συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών σε μια περίοδο που  υπάρχουν αυξημένες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών αλλά και συνθήκες πανδημίας που απαιτούν το αραίωμα των παιδιών και όχι τον συνωστισμό τους. Οι ανάγκες για νέα βρεφικά και νηπιακά τμήματα είναι πολύ μεγάλες.

Επίσης η ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) έρχεται σε μια περίοδο που το μεγάλο μερίδιο της «αγοράς», με ευθύνη των κυβερνητικών πολιτικών αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε χέρια ιδιωτών, ακολουθώντας πιστά και αγόγγυστα τα κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:

·                   δημοτική αρχή και διοίκηση του Πολυκοινωνικού, να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στα Λουτρά με όλες τις απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό για να μην ταλαιπωρούνται μικρά παιδιά και γονείς που σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεώνονται να τα μετακινούν καθημερινά σε μακρινή απόσταση (πχ Απαλό, όπως τους προτρέπουν).

·                   να μην προχωρήσει στη συστέγαση των 2 Παιδικών Σταθμών των Φερών. Η ίδρυση ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελεί ανάγκη για την περιοχή και μπορεί να στεγαστεί σε διαθέσιμα κτήρια που υπάρχουν στις Φέρες.

·                   να γίνει προγραμματισμός ίδρυσης νέων δομών (βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ) που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οικογενειών και αυτών που δεν δικαιούνται ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΟι “Ελεύθεροι Νέοι” κάνουν restart σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΔιαθέσιμα από το Σάββατο 29 Μαΐου όλα τα εμβόλια και για τους 30-34 ετών