Το 2003 όταν αποφασίζεται η μεταφορά του στρατοπέδου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ παραδίδεται η χρήση του από το στρατό στο δήμο για χρήση πάρκου. Σε τέτοιες περιπτώσεις το 50% αποδίδεται στους δήμους.

Το 2008 λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος ο στρατός ακύρωσε τη σύμβαση γιατί δεν είχαν ακόμη εγκριθεί οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση πολεοδομικές μελέτες στα τρία στρατόπεδα «Παρμενίων», «Ζήση», «Ιωάννου».

Το 2009 συμφωνεί εκ νέου ο Δήμος στην πολεοδόμηση των 3 στρατοπέδων.

Το 2011 επικαιροποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο τη νέα συμφωνία συμπεριλαμβάνοντας εκτός του πάρκου 32 στρέμματα σχολική στέγη και 17 στρέμματα αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα χρήσης σε ολόκληρο το στρατόπεδο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Ταυτόχρονα ο Δήμος παραιτείται από το 50% που δικαιούνταν από το στρατόπεδο ΖΗΣΗ. Με νέα συμφωνία με το στρατό  το 2012 παραχωρείται προσωρινά ως 31/12/2020 ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ με τις παραπάνω χρήσεις που εγκρίθηκαν από το Δημ. Συμβούλιο.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο κι ενώ έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο και αναψυκτήριο  ο στρατός ζητάει πίσω το στρατόπεδο με πρόσχημα τη μη ολοκλήρωση της πολεοδόμησης ΖΗΣΗ, ΙΩΑΝΝΟΥ. Εναλλακτικά προτείνει ενοίκιο χρήσης, που όπως διαρρέεται φτάνει τα 2 έως 3.000.000. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει Υπηρεσία του Στρατού που χειρίζεται αυτά τα θέματα για να «προσδώσει εμπορική αξία στα ακίνητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω μιας διαφανούς, ταχείας και δημιουργικής διαχείρισης» όπως   διαφημίζει σαν άλλο REAL ESTATE η σχετική ιστοσελίδα όπου κανείς μπορεί να δει ποια μπορεί να είναι η τύχη ανάλογων εκτάσεων.

Οι δημοτικές αρχές διαδέχονται η μια την άλλη χωρίς να προχωρούν στο σχεδιασμό της σχολικής στέγης, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκου. Ανησυχούμε γιατί η πόλη μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, στρατόπεδα, δρόμοι, λιμάνι, αεροδρόμιο, υποδομές παραχωρούνται για πολεμικούς σκοπούς. Σήμερα με ευθύνη της δημοτικής αρχής αγνοούμε την εξέλιξη των συζητήσεων με το στρατό. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του λαού της πόλης.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση φορέων της πόλης την Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022, ώρα 11πμ, στην είσοδο του Πάρκου Αλτιναλμάζη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόδοση στο λαό της Αλεξανδρούπολης όλης της έκτασης του Πάρκου Αλτιναλμάζη (πρώην στρατοπέδου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ)  για να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες σε χώρους πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων- φυσικής δραστηριότητας και σχολική στέγη.

«Για  πράσινο-αναψυχή-εκπαίδευση- πολιτισμό δώστε το πάρκο στο λαό»

Προηγούμενο άρθροΔΥΤΙΚΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ… ΣΗΡΙΑΛ  30  ΕΤΩΝ… (γράφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)
Επόμενο άρθρο«STOP» στις «ορέξεις» των Τούρκων: Απροσπέλαστος ο Έβρος – Αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard -Το Iσραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy