ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Χ. Μέτιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου Αντωνιάδη Κωνσταντίνο Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων

Η απαξίωση της δουλειάς των υπηρεσιών του δημοσίου με τις μεθοδεύσεις και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτυπώθηκαν για άλλη μια χρονιά από τις βασικές κατευθύνσεις που δόθηκαν στις Περιφέρειες της χώρας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους για το 2017, μέσα από την Κοινή Απόφαση (οικ. 23977/22-7-2016) των Υπουργών Εσωτερικών & Δ.Α. και Οικονομικών αλλά δυστυχώς και από την αποδοχή τους από την πλειοψηφία του Π.Σ. με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Προϋπολογισμοί εναρμονισμένοι με τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», δηλ. με τις κατευθύνσεις Ε.Ε και ΔΝΤ.

Μειωμένα κονδύλια για έργα, συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων, καθήλωση των μισθολογικών δαπανών, μείωση των δαπανών για μετακινήσεις, υπερωριακή απασχόληση και συμβάσεις έργου, προώθηση της ανταποδοτικής και φορομπηχτικής πολιτικής για το λαό και γενικά η «περιοριστική πολιτική» αποτελούν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι ΟΤΑ Β΄ βαθμού καλούνται να λειτουργήσουν για μια ακόμα χρονιά.

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών της Περιφέρειας , οι πολιτικές του «λιγότερου κράτους», σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις των λεγόμενων «θεσμικών εταίρων», υλοποιούνται με γοργό ρυθμό .

Σήμερα πολλές ΔΑΟΚ περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας βρίσκονται σε τραγικό επίπεδο λειτουργίας όχι μόνο από την έλλειψη προσωπικού αλλά ακόμα και από την αδυναμία κίνησης για να επισκεφτούν τους χώρους υλοποίησης του έργου τους. Η μέχρι πρότινος αδυναμία υπογραφής από τους αντιπεριφερειάρχες των σχετικών κονδυλίων για την προμήθεια καυσίμων για τα υπηρεσιακά οχήματα, αλλά και οι περιορισμοί στις ημέρες εκτός έδρας των υπαλλήλων (60 ημέρες ανά έτος), ιδιαίτερα των οδηγών αποτελεί τροχοπέδη για την ποιότητα και εγκυρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πολλοί υπάλληλοι των ΔΑΟΚ αναγκάζονται να μετακινούνται με δικά τους μέσα, όμως αυτό δεν είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις εξαιτίας του ότι είναι αναγκασμένοι για την επίτευξη της εργασίας τους να μεταβούν σε δύσβατες περιοχές που είναι αδύνατη η κίνηση ΙΧ αυτοκινήτου.

Οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων συνεχώς χειροτερεύουν

Το «μικρό» κράτος σήμερα προωθείται από όλα τα κόμματα που ψήφισαν Μνημόνια, από όλα τα κόμματα, που βαδίζουν με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, απ΄όλους όσους παρουσιάζουν ως υπεύθυνο της καπιταλιστικής κρίσης το «μεγάλο» δημόσιο τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους, απ’ όλους όσους ψήφισαν και στήριξαν την μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους».

Επερωτάται ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χ. Μέτιος:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποια μέτρα θα πάρει ώστε οι Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφέρειας να ενισχυθούν με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών ώστε:

– Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μπορούν να αποτελούν «στηρίγματα» στην προσπάθεια ανάπτυξης της γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας

– Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες-δαπάνες

-Να αντιμετωπισθούν κάθε είδους εμπόδια για την κίνηση των υπαλλήλων εκτός έδρας, ώστε να επιτελούν το έργο τους και να εξυπηρετούνται οι γεωργοκτηνοτρόφοι σε κάθε περίπτωση.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικοί υπηρετούσαν στην συνοδεία της Μελίνας Μερκούρη… και μετά τον θάνατο της (22 ολόκληρα χρόνια πριν)
Επόμενο άρθροΝα γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη ζητά ο Ψωμιάδης – Η επιστολή στον Τσίπρα