Του Αντώνη Τσιμπλάκη – naftemporiki.gr 

«Διευθύνσεις και ονόματα», για την πώληση των μετοχών των πρώτων λιμανιών ανώνυμων εταιρειών που έχει το ΤΑΙΠΕΔ, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Μέσα στο 2020 θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την πώληση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, ενώ αν προλάβει το ΤΑΙΠΕΔ θα «βγάλει» τον διαγωνισμό και για τον Βόλο.

Σε αυτή τη φάση «εκτός νυμφώνος» μένει το λιμάνι της Καβάλας, το οποίο σε αρχικό στάδιο ήταν υποψήφιο να βγει σε διεθνή διαγωνισμό παράλληλα με αυτό της Αλεξανδρούπολης. Σε συνδυασμό πάντα με το project για το υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Gastrade στην οποία μετέχουν ο όμιλος Λιβανού, ο όμιλος Κοπελούζου αλλά και η ΔΕΠΑ.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον αμερικανικοί όμιλοι, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα να έχει πραγματοποιήσει κατ’ επανάληψη επισκέψεις και να έχει τονίσει το ενδιαφέρον της χώρας του. Το λιμάνι επισκέφτηκε πρόσφατα και ο Ιάπωνας πρέσβης στην Ελλάδα Γιασούχιρο Σιμίζου και επεσήμανε το ενδιαφέρον των Ιαπώνων να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίησή του.

Προηγούμενο άρθροΗ Υποδοχή του ΠτΔ στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΟμιλία της καθηγήτριας Μυρσίνης Λαντζουράκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης