Κ. Υπουργέ,
δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα μαθημάτων και στο σχολείο μας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη ούτε ένας καθηγητής Μαθηματικών ούτε Πληροφορικής! Άμεση συνέπεια αυτών των ελλείψεων, αν και όχι η μοναδική, είναι να μην έχει διδαχθεί ούτε μία ώρα από τα 2 Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα Μαθήματα ( Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Α.Ε.Π.Π. ) της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας-Πληροφορικής της Γ΄ Λυκείου!

Όπως αντιλαμβάνεστε η αντοχή και η υπομονή όλων μας έχει πλέον εξαντληθεί μιας και ούτε στην Β΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών, στις 14/10/2015, υπήρξε μέριμνα για την κάλυψη των παραπάνω κενών! Θα θέλαμε να μας απαντήσετε, κ. Υπουργέ, γιατί ως κοινωνία έχουμε φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο ώστε να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο, την παρουσία εκπαιδευτικών μέσα στις τάξεις ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς; Με ποιο κριτήριο επιλέγονται οι περιοχές και κατ’ επέκταση οι σχολικές μονάδες που θα έχουν το « προνόμιο » της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση; Με ποιο δικαίωμα στερείτε από τα παιδιά μας την ευκαιρία να διαγωνιστούν επί ίσοις όροις για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Πότε και με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να αναπληρωθούν όλες αυτές οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί για πάντα;

Απαιτούμε λοιπόν την άμεση κάλυψη των κενών και των δύο ειδικοτήτων ώστε να σταματήσουμε πια να αισθανόμαστε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας, εδώ στον ακριτικό Έβρο, πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Γιατί, μην ξεχνάτε πως σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του ελληνικού κράτους και όλοι οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα σε αυτήν! Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχθούμε άλλο πια την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των παιδιών μας και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε έννομου μέσου προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΧΤΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΑ             ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή η αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΖάχος Ιωάννης: Ο Α.Σ Απόλλων Αλεξ/πολης στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing στο Βελιγράδι