Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, η μουσική παράσταση που επιμελήθηκε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Παντελής Παυλίδης με τίτλο «Ήχοι Γαλάζιων Ανέμων»

Ο κ. Παυλίδης με το μουσικό του σχήμα «ΕΥΔΟΥΣΙΝ» και τις εξαιρετικές φωνές της Μαρίας Φωτίου και της Κλεονίκης, οδήγησαν το κοινό της Αλεξανδρούπολης σε ένα μουσικό ταξίδι από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, μέσα από την ποίηση και το χορό.

Με επιλεγμένα αποσπάσματα από την αρχαία λυρική ποίηση, τη Βυζαντινή ψαλτική τέχνη και τη δημοτική παράδοση, μετέφεραν τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, που έφθασαν μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τελετές και μύθους, για τη συγκίνηση της ψυχής μας.

Στην μουσική παράσταση συμμετείχαν: ο Δημήτρης Συκάς στους Βυζαντινούς ύμνους και χορευτές του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός».

Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Νίκου Ζερβόπουλου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και την διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης / Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στον Έβρο: Αμαξοστοιχία παρέσυρε 5χρονη προσφυγοπούλα
Επόμενο άρθροH Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων τιμήθηκε στην Αλεξανδρούπολη