Την 14η Μαΐου 2020 η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 100 η επέτειο από την απελευθέρωσή της , από τον ελληνικό στρατό  και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020 εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των “Ελευθερίων” , στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου.

Εξαιτίας των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού, ο Εσπερινός έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 14-5-2020

Ώρα 7:00: Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.

Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, χωρίς την παρουσία πολιτών, παρά μόνο επισήμων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα κληθεί να εκφωνήσει τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ώρα 11:30:   Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

Προηγούμενο άρθροΤο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τιμά την επέτειο των 100 χρόνων της ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό
Επόμενο άρθροΔημοσχάκης: Η προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας της Θράκης χρήζει την ευλογία και την συνδρομή της Εκκλησίας