Η ανακοίνωση της συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων έχει ως εξής:

Λήψη αναγκαίων μέτρων για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων κατά τη νέα δικαστική χρονιά

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, πάντα σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στις σχετικές κανονιστικές προβλέψεις (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά αίθουσα, χρήση μάσκας, αντισηπτικοού, τήρηση ελαχίστων αποστάσεων).

Για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη λειτουργία των δικαστηρίων το νέο δικαστικό έτος, καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν με αυξημένη προσοχή όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα, απευθύνουμε πρόσκληση στους λοιπούς παράγοντες της Δικαιοσύνης, ήτοι την Πολιτεία, τους Δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες στο μέτρο της ευθύνης τους, ατομικής και συλλογικής, ώστε η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να απονέμεται απρόσκοπτα στη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΗρθε το τέλος της Νατοϊκής Συμμαχίας; – Τούρκοι εμπειρογνώμονες μετέβησαν στην Ρωσία για αξιολόγηση του μαχητικού Su-57
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο κατάλογος κυρώσεων που εξετάζει η Ε.Ε. κατά της Τουρκίας