Νίκη με 2-0 απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πέτυχε ο Πανθρακικός στον φιλικό αγώνα που έδωσαν οι δύο ομάδες στο «Φώτης Κοσμάς» το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παιχνίδι ήταν για τον Εθνικό μία ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται δύο κατηγορίες πάνω από αυτόν και για τους παίκτες του Πανθρακικού μία ευκαιρία να κρατηθούν σε εγρήγορση ενόψει της επανέναρξης της Superleague. Το ματς είχε ευκαιρίες, αλλά οι περισσότερες ήταν για την ομάδα της Κομοτηνής, με τον προπονητή των γηπεδούχων Κώστα Βουρδόγλου να δηλώνει μετά τη λήξη στο radiomax.gr πως θα περίμενε οι παίκτες του να κοιτάξουν περισσότερο στα μάτια τους αντιπάλους τους.

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώνεται μόλις στο 3ο λεπτό όταν μία κεφαλιά από πλευράς Πανθρακικού πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η προειδοποιητική βολή καθώς δύο λεπτά αργότεραο Μουδούρογλου βγήκε μόνος του απέναντι στον Συριτούδη και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. Στο 24′ ο Μαρκόπουλος θα νικήσει στο τετ α τετ τον γκολκίπερ του Εθνικού διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Σε αυτό το σημείο έγινε και ένα διάλειμμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Κυριαζίδη για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (ο οποίος τελικά άρχισε στις 6 και όχι στις 5.30 που ήταν προγραμματισμένος) μία κεφαλιά του Μαρκόπουλου θα φύγει άουτ και τρία λεπτά μετά το σουτ του Ροτζέριο Μάρτινς θα σταματήσει στο δοκάρι. Στο 37′ ο Συριτούδης θα αποκρούσει το σουτ του Μάρτινς και την ίδια κατάληξη θα έχει 6 λεπτά αργότερα το σουτ του Μαρκόπουλου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον κ. Ρόκα να χρησιμοποιεί όλους τους τερματοφύλακες του ενώ από την άλλη ο Συριτούδης έπαιξε και στα 90′. Στο 59′ ο πορτιέρο της ομάδας της Αλεξανδρούπολης θα μπλοκάρει το σουτ του Χασομέρη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Εθνικός πραγματοποιήσει την πιο αξιόλογη ευκαιρία του μλεχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, με τον Πελτέκη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει και να στέλενει τη μπάλα άουτ. Στο 68′ η ομάδα του κ. Βουδούρογλου θα αναπτυχθεί πολύ όμορφα από δεξιά αλλά ο Ερκάν θα στείλει τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 75′ έχουμε την τελευταία σημαντική φάση στο ματς, εμ τον Μαρκόπουλο να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον πολύ καλό Συριτούδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 18χρονου τερματοφύλακα της Βέροιας Στέλιου Μαρκούση.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κώστας Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Κομεσίδης, Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Ρομάριο, Καρασερίδης, Τσέκος, Θεοδωράκης, Μαμούτ.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Αμπραχαμιάν (46′), Παρασκευάς (46′), Ερκάν (67′), Πελτέκης (46′), Παπαρούνας (82′).

Πανθρακικός (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Πασχαλάκης, Μπουγαΐδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Μουδούρογλου, Σέτι, Παπαχρήστος, Μάρτινς, Μαρκόπουλος, Χασομέρης.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Αθανασιάδης (46′), Γκέκας (73′), Ζδράβος (46′), Χρήστου (46′), Ψάλτας (59′) Μπαϊκαρά (46′).

Ακούστε τι δήλωσαν στο μικρόφωνο του radiomax.gr ο προπονητής του Εθνικού Κώστας Βουδούρογλου, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Άρθουρ Αμπραχαμιάν και ο παίκτης του Πανθρακικού Χαβίτο:

Κ.ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ 05-09-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Α. ΑΜΠΡΑΧΑΜΙΑΝ 05-09-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

 

ΧΑΒΙΤΟ 05-09-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΟμιλία Φώφης Γεννηματά – Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΟ Χοσέ Μανουέλ Ρόκα αποκλειστικά στο radiomax.gr!