Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι συνδεδεμένη αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τους αγώνες των εργαζομένων: για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης.

Η παράταξη Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τη σημερινή επέτειο ,δεσμεύεται ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου:

Να γίνει πράξη η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη διαβούλευση για τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται στην περιοχή .

Να υλοποιηθούν εκ νέου στεγαστικά προγράμματα για ανέγερση εργατικών κατοικιών για οικονομικά ασθενέστερους εργαζόμενους

Να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων για την μείωση της ανεργίας.

Να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου που μπορεί να φιλοξενήσει τις απομακρυσμένες σήμερα δομές απαραίτητες ωστόσο σε εργαζόμενους και ανέργους( ΟΑΕΔ στη Παλαγία) όπως επίσης και η αίθουσα του ισογείου να γίνει χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Να σταματήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να είναι κακό παράδειγμα εργοδότη σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου
Επόμενο άρθροΜε την υποψηφιοτητα του Βασίλη Γαλάνη ενισχύεται η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” στον Έβρο