Σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα θα περάσει στο κόκκινο, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, στην οποία παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Αυτό σημαίνει, ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μίνι lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί πέραν της «σίγουρης» Λάρισας και σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Χαλκιδική. Παρόλο που την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και δήλωνε ότι η συμπρωτεύουσα δεν είναι «φάση» lockdown, εντούτοις, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων φέρεται να συστήνει έκτακτα μέτρα στις παραπάνω περιοχές.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
    Γενικότερα, το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προκαλεί ανησυχία, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, ενώ υπάρχουν και ιδιαιτερότητες σε κάποιες περιοχές, όπως οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Έτσι, αναμένεται και επίσημα το «κοκκίνισμα» και η λήψη μέτρων στις συγκεκριμένες περιοχές για να αναχαιτίσουν την ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ίδρυση Π.Ε. Βορείου Έβρου – 3η συνάντηση φορέων στο Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΑνακοινώνονται νέα μέτρα: Με rapid test ή πιστοποιητικό σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες