Κινητοποιήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα και -ει δυνατόν- σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι διαμαρτυρίες μίας ημέρας, προγραμματίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Έβρου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή συνέλευση του συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να βγουν στους δρόμους και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των συνόρων ή της Εγνατίας ακόμη και σε περιφερειακό επίπεδο, εφόσον δεν επιτευχθεί η πανελλαδική μορφή των κινητοποιήσεων και για χρόνο που θα καθοριστεί από τη λήψη απαντήσεων στα αιτήματά τους.

Ως πρώτο «βήμα» αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκεντρώσεων εντός του Νοεμβρίου, στις 10 στην Ορεστιάδα και στις 17 στο Σουφλί, για την καταγραφή του δυναμικού που θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις.

Αναφορικά με την προ ημερών συνάντηση στην Αθήνα, εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα του νομού με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, ο κ. Δουνάκης τόνισε ότι απέβη άκαρπη, καθώς “ο κ. Μπόλαρης δεν μπόρεσε να μας πει τίποτα ούτε να μας διαβεβαιώσει για κάτι”.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ήταν ενημερωμένος για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, την οποία προτίθεται να επισκεφθεί προσεχώς, ενώ εξέφρασε και τη διάθεση να βοηθήσει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

“Για εμάς στην περιφέρεια και ειδικότερα στο νομό πάνω απ’ όλα είναι η αλλαγή της ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε εξαιτίας της οζώδους δερματίτιδας. Το ποσό που έχει οριστεί είναι μηδαμινό και δεν καλύπτει ούτε στο 2% την αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν. Επίσης δεν είναι δυνατό να σου καταστρέφουν το ζωικό κεφάλαιο, να σου δίνουν χρήματα για τη ζημία που έπαθες και στη συνέχεια το ποσό αυτό να φορολογείται ως εισόδημα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι εισόδημα αλλά αποζημίωση κεφαλαίου” είπε ο κ. Δουνάκης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη εκκρεμεί το θέμα της αγοράς εμβολίων για την αντιμετώπιση της ζωονόσου, την οποία κάλυψαν οικονομικά οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι και όχι το υπουργείο.

http://www.videotex.gr

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ 2010-15.[ΤΟΥ Π.ΜΑΝΔΑΛΟΥ]
Επόμενο άρθρο10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ