Επίσκεψη στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στο Πλανητάριο, σε μουσεία, σε θέατρα, περίπατοι στην πόλη, αλλά και υποδοχή από γυμνάσια της Αττικής, είναι οι δραστηριότητες που προσφέρονται σε περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες από εννέα απομακρυσμένα γυμνάσια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Φιλοξενία» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Με στόχο οι μαθητές να βιώσουν μια σημαντική εμπειρία πολιτικής, παιδείας και πολιτισμού, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων -το κτίριο, τη λειτουργία και το έργο της- αλλά επίσης να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας.

Πρόσθετη επιδίωξη του φετινού προγράμματος είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα διαδικτυακής, αλλά και διά ζώσης επικοινωνίας με συνομήλικούς τους από σχολεία της Αττικής, με τα οποία έχει συγκροτηθεί διαδικτυακή κοινότητα από τον Νοέμβριο.

Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν τμηματικά στην Αθήνα, για ένα τετραήμερο, κατά το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου.

Τα εννέα γυμνάσια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

Νευροκοπίου (Δράμας), Παρανεστίου (Δράμας), Ερασμίου (Ξάνθης), Ολβίου (Ξάνθης), Οργάνης (Ροδόπης), Λιμεναρίων (Θάσου), Πρίνου (Θάσου), Κυπρίνου (Έβρου), Ριζίων (Έβρου). Τα έξι γυμνάσια υποδοχής της Αττικής είναι: Καμινίων, 5ο Αιγάλεω και 1ο, 8ο, 12ο και 15ο Περιστερίου. Στη διαδικτυακή κοινότητα συμμετέχουν επίσης το 1ο Γυμνάσιο Ρέντη, το 7ο Νίκαιας, το Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και το 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να αναζητήσει εδώ.

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκαν 14 κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος στην Θράκη το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2017