Την περσινή χρονιά το Γενικό Λύκειο Τυχερού Έβρου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και αναδείχθηκε ως ένα από τα δύο καλύτερα ελληνικά σχολεία του προγράμματος. Επιβραβεύτηκε για τις δράσεις του (epasgeltycher.weebly.com) με μια πρόσκληση συμμετοχής 20 μαθητών σε ημερίδα Euroscola, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 29 Νοεμβρίου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων ολομέλειας του Σώματος οι μαθητές του σχολείου, αναλαμβάνοντας για μέρα το ρόλο του ευρωβουλευτή και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με νέους από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, να ενταχθούν σε πολυεθνικές ομάδες, να ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο και να ψηφίσουν τις προτάσεις που προέκυψαν από τις συζητήσεις τους.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς επέτρεψε στους μαθητές του Λυκείου Τυχερού να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι ίδιοι στο μέλλον στην οργάνωση της Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΑγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια στο Σουφλί
Επόμενο άρθροΟ Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στους κορυφαίους αθλητές για το 2019!