«Αν αυτό συνέβαινε με τη μετάλλαξη Δέλτα, θα σήμαινε καταστροφή» είπε ο κ. Μανωλόπουλος, αναφερόμενος στην «εκτίναξη» των κρουσμάτων.

«Κινδυνεύουμε να βρεθούμε με 50.000 κρούσματα» τόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το «μαύρο» ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων, σημείωσε ότι τα στοιχεία προκάλεσαν έκπληξη, τονίζοντας πως η παραλλαγή Όμικρον «έχει μπει σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Μανωλόπουλος επεσήμανε τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων νωρίτερα, καθώς όπως είπε, «κινδυνεύουμε να βρεθούμε με 50.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες».

Όπως είπε, η προσοχή στρέφεται πλέον στο «τι κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία θα δώσει η Όμικρον μετά από 10-15 ημέρες».

Μάλιστα, ο ίδιος παρατήρησε ότι ακόμα και στα σημερινά επίπεδα των κρουσμάτων, «αν αυτό γινόταν με τη μετάλλαξη Δέλτα, θα σήμαινε καταστροφή».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η «έκρηξη» στα κρούσματα αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών, αν και η Όμικρον φαίνεται να προκαλεί μικρότερο αριθμό νοσηλειών από τη Δέλτα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, είπε ότι η έλευση της Όμικρον θα μπορούσε να συμβάλει στην ανοσία που «χτίζεται» στην Ελλάδα, σε 2-3 μήνες από σήμερα.

«Θα βελτιώσει την εικόνα, αλλά το θέμα είναι με τι κόστος» είπε.

ΠΗΓΗ www.sputniknews.gr

Προηγούμενο άρθροΕορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΈκτακτα μέτρα στήριξης της εστίασης ζητά και το Επιμελητήριο Έβρου