Σχετικά με τις αντιδράσεις του Δήμου για την αποτροπή δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο και ιδιαίτερα τον ορισμό Επιτροπής Αγώνα, έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

  • Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών των δημοτικών δυνάμεων ήταν πρόταση της δικής μας παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”.

Διαχρονικά πιστεύουμε ότι παρά τις διαφορές τους, που είναι και θεμιτές, οι δημοτικές παρατάξεις, στα μείζονα και σοβαρά, πρέπει να ενώνονται, χάριν του γενικότερου συμφέροντος.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που αναδείξαμε και χρήζουν ενότητας, όπως η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σύμφωνα με την οδηγία 2006/112/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η επιλογή του Δήμου Ορεστιάδας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κ.α.

  • Η συμμετοχή του κ. Δημάρχου στην Επιτροπή Αγώνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του και τη μη έγκαιρη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η άποψη ότι ο Δήμαρχος δεν γνώριζε δεν μπορεί σοβαρά να υποστηριχθεί. Οι ευθύνες του κ. Δημάρχου για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι μεγάλες.
  • Επιμένουμε να αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών. Αποδεχόμαστε μόνο τη βελτίωση των υποδομών των δομών που υπάρχουν σήμερα.
  • Κάποιοι υποκριτικά, με ψευδεπίγραφες ονομασίες, όπως αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών, θέλουν να πετύχουν μια αύξηση της δυναμικότητας σε 1.500 άτομα, αλλά η εμπειρία έδειξε ότι στην πράξη η δυναμικότητα υπερδιπλασιάζεται. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, αυτή τη φορά δεν θα φανούμε εύπιστοι.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ανάμεσα σε χωριουδάκια των 150-200 ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μια μικρή πόλη 5.000 μεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση

Δεν θα μπούμε σε παζάρια για ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να πουλήσουμε την ψυχή μας.

Θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους τη δημογραφική ισορροπία, την κοινωνική συνοχή, την ιστορική συνέχεια της περιοχής μας.

 

Ορεστιάδα 13 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Η επικεφαλής

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: Για μια ακόμη φορά ο πολύπαθος νομός Έβρου βρίσκεται στο έλεος των φυσικών καταστροφών και της ανικανότητας των τοπικών “αρίστων” του κ. Μητσοτάκη.
Επόμενο άρθροΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ …;! -Ο Έβρος μετράει τις πληγές του- (από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)