Ένα θέμα που ο κ. Δήμαρχος θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί είναι αυτό της απένταξης των έργων του δικαιούχου Δήμου Ορεστιάδας από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013”.

Πιο συγκεκριμένα με την απόφαση 10.856 στις 6-10-2017 του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπου Κασίμη απεντάχθηκαν τα έργα:

1) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας περιοχής,

2) προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικής υδροληψίας με υδρόμετρο και κάρτα μνήμης σε αρδευτικές γεωτρήσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας,

3) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας και νότιας περιοχής Άρδα του Δήμου Ορεστιάδας,

4) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων περιοχής Βάλτου – Νεοχωρίου – Στέρνας του Δήμου Ορεστιάδας

5) Προμήθεια και αντικατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων γωνιακής μετάδοσης των αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Ορεστιάδας, συνολικού
προϋπολογισμού 3.058.684 ευρώ.

Πράγμα που έκανε αποδεκτό – την απένταξη δηλαδή – και η σημερινή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10-11-2017.
Πέρα από τα τυπικά, για να καταλάβει και ο κόσμος, με ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, του κ. Μουζά εννοώ, εγκρίθηκαν έργα αρδευτικά για την περιοχή μας ύψους 3.058.684 ευρώ. Τα έργα δεν έγιναν. Τα λεφτά χάθηκαν, γιατί ο κ. Μαυρίδης, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 4600/19-10-2015, 21375/5-11-2015 και 5594/11-12-2015 έγγραφα του Υπουργείου Γεωργίας, τα οποία αναφέρουν ότι: “έπρεπε να είχε υποβληθεί ένα αίτημα πληρωμής μέχρι τις 31-12-2015 και δεν έγινε”, δεν έστειλε ένα χαρτί. Για ένα χαρτί χάσαμε τα έργα.

Και ενώ τόσοι άνθρωποι είχαν ασχοληθεί για να υποβληθούν και να εγκριθούν τα έργα και το σπουδαιότερο ενώ τόσοι αγρότες του Δήμου μας περίμεναν πώς και πώς να γίνουν τα έργα, να ποτίσουν τις καλλιέργειες, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους ο Δήμαρχος, ο κ. Μαυρίδης, ούτε που κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Ο Δήμαρχος δεν κατάλαβε ότι ένα χαρτί αξίζει πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Πραγματικά αισθάνεται ο κ. Δήμαρχος ότι είναι εκτεθειμένος; Αισθάνεται  χαρούμενος που χάθηκαν με τις παραλήψεις του 3.058.684 ευρώ; Αισθάνεται τέλος πάντων ότι κάπως αλλιώς έπρεπε να χειρισθεί το θέμα; Ή ως συνήθως θα κατηγορήσει άλλους για να σωθεί πολιτικά;

Θα ήταν τίμιο κ. Δήμαρχε – σας το λέω ειλικρινά – να ζητήσετε συγνώμη  γι’ αυτό το θέμα από τους δημότες, απ’ τους αγρότες μας. Μια συγνώμη θα σας τιμούσε.

Αλλά όχι μόνο συγνώμη δεν ζητάτε, όχι μόνο δεν δείχνετε στεναχώρια για τα χαμένα λεφτά, βγαίνετε τις τελευταίες ημέρες και διαφημίζετε πόσα έργα ΘΑ κάνετε, πόσα εκατομμύρια ΘΑ φέρετε. Νομίζετε ότι μιλάτε σε αμνήμονες. Σας είπα, ο απολογισμός σας θα γίνει με έργα και όχι με υποσχέσεις. Και ο απολογισμός σας με κεφαλαία γράμματα γράφει: “ ΑΠΩΛΕΙΑ 3.058.684 ΕΥΡΩ.  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ”. Αυτή είναι η αλήθεια κ. Δήμαρχε. Και αυτό το ξέρουν και οι πολίτες και φυσικά το ξέρετε και εσείς.

Φυσικά δεν είναι το μόνο ποσό που χάσατε. Είναι και τα 8.500.000 ευρώ απ’ την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την ανάπλαση της πόλης. Τα χάσατε και αυτά γιατί δεν στείλατε τα δικαιολογητικά έγκαιρα. Διαβάζω από την επίσημη απόφαση της Περιφέρειας, γιατί θα με κατηγορήσετε πάλι ότι λέω ψέμματα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – με βάση τα διευκρινιστικά/συμπληρωματικά που υποβλήθηκαν όλα τα υποβληθέντα ΣΒΑΑ πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης της Ομάδας Α΄(Α1 & Α2) εκτός του Δήμου Ορεστιάδας”, και παρακάτω “Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης σχεδίων ΣΒΑΑ – Δήμος Ορεστιάδας – αποκλείστηκε κατά το Στάδιο Α΄ και δεν αξιολογήθηκε”.

Δεν ξέρει ο κόσμος πόσα λεφτά, πόσα εκατομμύρια θα φέρετε, ξέρει τώρα όμως πόσα λεφτά ΧΑΣΑΤΕ. Κρίμα κ. Δήμαρχε, αντί να προσθέτετε, αντί να χτίζετε πάνω σ’ αυτό που σας παρέδωσαν, χάνετε, αφαιρείτε, γκρεμίζετε.
Οι πολίτες τώρα ξέρουν και με βούλες και υπογραφές ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε μπροστά τον τόπο. Ο Δήμαρχος που χάνει 3.058.684 ευρώ και 8.500.000 ευρώ, επειδή δεν μπορεί να στείλει πέντε χαρτιά στις αναθέτουσες Αρχές, τι μπορεί να εγγυηθεί; Μόνο αποτυχίες, αποτυχίες εγγυάσθε. Τον Μάιο οι πολίτες θα κάνουν θετικές επιλογές. Στη θέση αυτών που δεν μπορούν, θα φέρουν αυτούς που ξέρουν και μπορούν.

Προηγούμενο άρθροΗ Χρυσούλα (Χριστίνα) Βουδηλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ”
Επόμενο άρθροΑΠΟ ΤΑ «ΧΑΙΡΕ» ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑ «ΧΑΙΡΕ» ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)