Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου 2018 αναφερθήκαμε στο Δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας, το οποίο εδρεύει στο Νεοχώρι και το οποίο, εκτός των άλλων προβλημάτων που έχει, ήτοι έλλειψη καθαριότητας, πετρελαίου, εξοπλισμού, αντιμετωπίζει και πρόβλημα έλλειψης εργαστηριών για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών.

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές της ειδικότητας “τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας” δεν έχουν παρασκευαστήριο για την πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων τους. 

Φιλοξενήθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα στην κουζίνα της Λέσχης Αξιωματικών Ορεστιάδας, πρόσφατα και στην κουζίνα που ανήκει στον Δήμο και στην οποία παρασκευάζονται τα φαγητά για το πρόγραμμα σίτισης, όμως εδώ και δύο μήνες δεν κάνουν πουθενά πρακτική εφαρμογή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. 

Ζητήσαμε από τον κ Δήμαρχο να μας πει ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό και πώς σκοπεύει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διότι το ΙΕΚ χάνει την ελκυστικότητά του και μειώνονται συνεχώς οι σπουδαστές του.

Δυστυχώς ο κ Δήμαρχος, όπως βέβαια και σε κάθε θέμα που αναδεικνύουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της δημοτικής του αρχής, δεν μας έδωσε καμία πληροφορία για το θέμα αυτό και απάντησε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας δεν είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ, απαξιώνοντας έτσι τόσο τη λειτουργία της εκπαιδευτικής αυτής δομής στο Δήμο μας όσο και τους σπουδαστές της, των οποίων η φωνή, για άλλη μία φορά, δεν εισακούσθηκε.

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία στους Δημους: Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου-Σουφλίου
Επόμενο άρθροΓ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία αρχιμ. Χαρίτωνα Ριζιώτη