Με αφορμή τις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στον Έβρο θέλω να συγχαρώ την εκκλησία μας , τον Σεβασμιότατο Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο ,τον Σεβασμιότατο Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη  μας κύριο Δημήτριο Πέτροβιτς ,τους Δημάρχους ,τους Μαθητές , Δασκάλους-Καθηγητές , Στρατό και όλους όσοι βοήθησαν – παραβρέθηκαν και τίμησαν αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες και εορταζουσες !
Δεν μπορώ όμως να μην ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ την απουσία  της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τον Νομό μου, από τις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις ! Δεν μπορώ  να μην ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ την ΑΠΟΥΣΙΑ –ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της σημερινής Κυβέρνησης από τα Προβλήματα του Νομού μου .
Είμαι υποχρεωμένος ως Πολίτης του Έβρου ως τέως Βουλευτής Έβρου να μεταφέρω όσο μπορώ την Φωνή των Εβριτών !
Σήμερα ο Έβρος εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από τρεις Βουλευτές ! Δυστυχώς δεν έχω ακούσει έναν από τους τρεις Βουλευτές να πάρει τον λόγο στον ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( στην ολομέλεια της Βουλής ) και να αναφέρει ένα από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τον Έβρο !
και αιτιολογώ ! ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ . Επιστολή ΧΡ. ΤΟΨΙΔΗ για την Υποβάθμιση του τελωνείου Ορεστιάδας .
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ τρίτη 22/03/2016 Σελίδα 7 .
Θα περίμενα να σηκωθεί ένας εκ των τριών Βουλευτών στην Βουλή και να εξηγήσει τους αρμοδίους Υπουργούς συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Εβρίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ 24/03/2016 Σελίδα 6 .
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΑΡΑ . Πλήρη ενημέρωση και διευκρινίσεις για την υποβάθμιση του τελωνείου Ορεστιάδας ζητά με την αναφορά της η βουλευτής Έβρου .  Κυρία Γκαρα μια καλοπροαίρετη υπόδειξη με ελαφρώς μεγαλύτερη εμπειρία από εσάς στην Βουλή !
Οι Αναφορές και οι Ερωτήσεις είναι να χαμε να λέγαμε ! Επειδή διαβάζω ότι έχετε καλές σχέσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ  κύριο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ και επειδή αγαπάει πολύ την περιοχή μας ( δεν γνωρίζω αν αγόρασε και το σπίτι που ήθελε στην Θράκη ) να δώσει να καταλάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι ο Έβρος είναι 160 Χιλιόμετρα .
Αυτά λέγαμε όταν ήμασταν στην Αντιπολίτευση μαζί με τον κύριο ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ και το τόνιζε ότι , ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ  !  ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ ! Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές εγώ από την πλευρά μου θέλω να στείλω ένα Μήνυμα ότι δεν έχει το δικαίωμα κανένας Υπουργός – Πολιτικός που επισκέπτεται  τον Έβρο να λέει Ψέματα και να εξαφανίζεται !
Το είπε πρόσφατα και Δήμαρχος του Έβρου ! ΟΥΤΕ ΑΧΥΡΟ ΤΡΩΜΕ ,ΟΥΤΕ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ . ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΤΕΣ !  Για να μην γίνω κουραστικός κυρία Γκαρα και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σας , αύριο κιόλας πρέπει να πάρετε πρωτοβουλία να εξοφληθούν οι Τευτλοπαραγωγοί !
Είναι λογικό ! Δούλεψαν οι αγρότες ! Με Ενημέρωσαν τευτλοπαραγωγοί στην συνάντηση στον δήμο Ορεστιάδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Αποστόλου ότι εσείς ήσασταν οι εγγυητές να σπείρουν Τεύτλα ! Αν δεν είμαι σωστά ενημερωμένος ζητώ Συγγνώμη !
Επειδή έχω καλό θυμητικό πριν γίνεται Βουλευτής κυρία Γκαρα για το καλό των Συμπολιτών μας είχαμε κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές ! Αν και είμαι αντίθετος στο κλείσιμο συνόρων και δρόμων γενικώς , εάν αναλάβετε μια παρόμοια πρωτοβουλία για να πληρωθούν – εξοφληθούν οι Τευτλοπαραγωγοί εγώ θα είμαι μαζί σας !
ΑΓΟΡΑ ΣΠΟΡΟΥ-ΣΠΟΡΑ –ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΥΤΛΩΝ –ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ –ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – όταν δεν πληρωθούν οι αγρότες δεν μπορεί να κινηθεί ένα μέρος της αγοράς .
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! Κάντε κάτι κύριοι Βουλευτές της Κυβέρνησης για τον Έβρο! ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ ! ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ !
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Δ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
 Τ.Βουλευτής Έβρου
Προηγούμενο άρθροΠαραλαβή προϊόντων από τους δικαιούχους του Προγράμματος «Επισιτιστική Βοήθεια και Βασική Υλική Συνδρομή (ΤΕΒΑ)»
Επόμενο άρθροΚοινό δελτίο τύπου Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών Θράκης