Το “Μαύρο Πάσχα” του 1914 που σημαδεύτηκε με τους διωγμούς του Θρακικού Ελληνισμού. 250.000 Έλληνες εκδιώχθηκαν και όσοι επέζησαν περιέγραψαν τις θηριωδίες των Τούρκων Ανήμερα του Πάσχα 6 Απριλίου του 1914 ξεκίνησε στη Θράκη ένας από τους μαζικότερους διωγμούς  Ελλήνων του 20ου αιώνα. Αποτέλεσε τον πρώτο κύκλο αίματος και διωγμών . Μετά ακολούθησαν οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων το 1913, η κατάσταση στα Βαλκάνια εξακολουθούσε να είναι εξαιρετικά τεταμένη.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-quot-mayro-pascha-quot-toy-1914-poy-simadeytike-me-toys-diogmoys-toy-thrakikoy-ellinismoy-250-000-ellines-ekdiochthikan-kai-osoi-epezisan-periegrapsan-tis-thiriodies-ton-toyrkon/

Προηγούμενο άρθροΑθανάσιος Παρασάκης: “Να καλλιεργήσουν με πάθος και ζήλο για όσον το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή και η «Θρακική Σποροπαραγωγή» βρίσκεται πάντα κοντά στο παραγωγό”
Επόμενο άρθροΚρύστα Μπαμπούρα: “Το 2551022222 λειτουργεί κανονικά… Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω αν διεκπεραιώνονται τα αιτήματα των πολιτών για ζητήματα ευζωίας”