ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 4-6/3/2022 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!

ΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ.

Οι άνθρωποι του ΟΦΘΑ που δούλεψαν για την δική τους διοργάνωση, μόνο περήφανοι μπορεί να είναι για το τελικό αποτέλεσμα που όσοι θέλησαν το είδαν και από το κανάλι  της ΚΟΕ TV.

Ακόμη μία φορά το κεντρικό θέμα των αγώνων ήταν η συγκινητική τιμή στο δικό μας κορίτσι, την Έλενά μας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φιλοξένησε κολυμβητές από όλη την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο και διοργάνωσε την καλύτερη κολυμβητική διοργάνωση σε όλη την Ελλάδα! Η παρουσία των κολυμβητών της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης στους αγώνες πιστοποιεί το επίπεδο που δίκαια αποκτά αυτή η διοργάνωση. Και με την ευκαιρία των αγώνων, η Εθνική Ομάδα πραγματοποιεί κάμπ προετοιμασίας μέχρι τις 12/3/2022 στην πισίνα της Αλεξανδρούπολης.

Οι  άνθρωποι του ΟΦΘΑ που είναι ο  διοργανωτής της κολυμβητικής συνάντησης «Φάρος –Έλενα Σαΐρη», αισθάνονται συγκινημένοι, περήφανοι και δικαιωμένοι, που η διοργάνωση αυτή φιγουράρει στο ετήσιο ημερολόγιο της FINA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης), σαν μία σοβαρή και καταξιωμένη κολυμβητική διοργάνωση και ελπίζουμε να είναι  η τελευταία φορά που πραγματοποιείται με υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19.

Αγωνιστικά τώρα , οι κολυμβητές του συλλόγου, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, με την σωρεία των ατομικών ρεκόρ που έκαναν, τους τελικούς Ανδρών και Γυναικών που κατάφεραν να προκριθούν αν και μικρότερης ηλικίας και τα μετάλλια που κατέκτησαν, κατέδειξαν ότι διψούν για μεγάλους αγώνες, ειδικά όταν αυτοί διεξάγονται στην πόλη τους. Οκτώ (8) κολυμβητές-τριες του ΟΦΘΑ κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο , από τα 14 συνολικά του συλλόγου στην διοργάνωση αυτή( 3 χρυσά – 7 ασημένια – 4 χάλκινα), στοιχείο που δείχνει τον πλουραλισμό της ομάδας μας

Αναλυτικά οι επιτυχίες των κολυμβητών μας που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών:

  • Όλγα Στούρα:400 ελεύθερο Γυναικών(χρυσό), 100πετ Γυναικών(ασημένιο), 50πετ Γυναικών(ασημένιο),
  • Σοφία Δημητριάδη:200ύπ Γυναικών(χρυσό), 50 ύπ Γυναικών(ασημένιο), 100ύπ Γυναικών (ασημένιο).
  • Αργύρης Τυλιγαδάς:200 πετ Ανδρών(χρυσό), 100 πετ Ανδρών(χάλκινο)
  • Κυριακή Αλεξάκη:400 Μικτή Ατομική Γυναικών(ασημένιο), 200ΜΑ Γυναικών(ασημένιο),
  • Δανάη Ξενιτοπούλου:200ύπ Γυναικών(ασημένιο),
  • Αναστασία Βασιλακάκη:200ύπ Γυναικών(χάλκινο),
  • Αναστασία Πεχλιβανίδου:50πετ Γυναικών (χάλκινο),
  • Ραφαήλ Σαΐρης:100ύπ Ανδρών(χάλκινο)

Ο ΟΦΘΑ συμμετείχε στην διοργάνωσή του με 51 κολυμβητές-τριες, στον αγώνα «Φάρος – Έλενα Σαΐρη» και ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος του τριημέρου των αγώνων. Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου με την υπόσχεση να τιμήσουμε πάλι το κορίτσι μας με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι και μετά το πέρας αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, ο ΟΦΘΑ  καμαρώνει ότι για την φετινή κολυμβητική χρονιά, έχει στις τάξεις της Προεθνικής Ομάδας κολύμβησης 5 κολυμβητές-τριες: Όλγα Στούρα, Σοφία Δημητριάδου, Αναστασία Πεχλιβανίδου, Γιώργος Πεχλιβανίδης  του Σταύρου και Γιώργος Αλεξάκης. Επίσης στις τάξης των επίλεκτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος συγκαταλέγονται 5 κολυμβητές-τριες του ΟΦΘΑ:   Γιάννης Τσελιπγιώτης,  Ευάγγελος Εφραίμ Ντούμας , Χαράλαμπος Δημητριάδης , Δημήτρης Παπαδόπουλος , Γιώργος Πεχλιβανίδης του Χρήστου .

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ξεχωρίζουν με την δουλειά τους και εμπιστεύονται την τεχνογνωσία των έμπειρων προπονητών τους στην διαδρομή της καριέρας τους.

Οι προπονητές  Γιώργος Τυλιγαδάς και Παναγιώτα Αθανασίου.

 Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης ( Ο.Φ.Θ.Α )

 

 

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Βελόπουλου για την Ίδρυση Σχολής Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη – Η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας
Επόμενο άρθροΕ. Στυλιανίδης: “Με την επίμονη μας πετύχαμε τη δημιουργία 4 πειραματικών σχολείων στην Κομοτηνή”