Σφραγίζεται» ο κεντρικός Εβρος και μάλιστα πολύ γρήγορα, με fast track επιλογή αναδόχου για την κατασκευή της νέας επέκτασης του φράκτη, μήκους 35 χιλιομέτρων, από την Κορνοφωλιά Σουφλίου μέχρι τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου.

Το συγκεκριμένο σημείο στον κεντρικό Εβρο επιλέχθηκε διότι, όπως έχουν παρατηρήσει και οι συνοροφύλακες, δέχεται πολύ μεγάλη μεταναστευτική πίεση το τελευταίο διάστημα και στην εν λόγω περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων υπάρχουν πολλά μεταναστευτικά μονοπάτια.

Σε πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε η ανάγκη τήρησης των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή της επέκτασης και την παράδοση του νέου φράκτη έως τις αρχές της άνοιξης.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και αυτό που θέλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο φράκτης να σηκωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για τον λόγο αυτό στη συμφωνία με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί θα προβλέπεται οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στον χειμώνα, ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες.

www.dimokratia.gr

Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” από την ζωή, ο Βασίλης Φούτσας
Επόμενο άρθροΈξαρση στα κρούσματα γρίπης σε παιδιά στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου