Το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις επιλεκτικές ευαισθησίες της κυβέρνησης για τον Έβρο, αποκάλυψε για άλλη μια φορά η κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα.

Η “αγανάκτηση” του Πρωθυπουργού για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στην Αττική έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα και η “πρόνοιά” του για να υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος για όσα νοικοκυριά επλήγησαν, αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση κινείται στη λογική “Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα” (η οποία, άλλωστε, έχει και τους περισσότερους ψηφοφόρους! )

Για τον Έβρο και τους κατοίκους, κυρίως απομακρυσμενων οικισμών, των Δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, που έμειναν επίσης για μέρες χωρίς ρεύμα, για τους ίδιους λόγους, καμία” πρωθυπουργική” αγανάκτηση και μέριμνα. Για τους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και είδαν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν πρώτα στα νερά και μετά στα χιόνια, καμία ειδική πρόνοια.
Θα αποζημιωθούν, όταν έρθει η ώρα τους, μέσα από τα κονδύλια που ανακοίνωσε ο κύριος Πέτσας. Για το ρημαγμένο δίκτυο της χρυσοπληρωμένης ΔΕΗ, σε κεντρικό και βόρειο Έβρο, για το οποίο μάλιστα ενημερωθηκε από τον Δήμαρχο Σουφλίου και ο αρμόδιος Υπουργός κύριος Σκρέκας, καμία δέσμευση, καμία πρωτοβουλία. Μάλλον οι ανακοινώσεις για έργα υπογειοποιήσεων των δικτύων, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφορούν μόνο την Αττική.
Τέλος, μπορεί η Διοικούσα Επιτροπή Έβρου της ΝΔ να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα, δηλαδή για τις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί, ωστόσο, το αν και κατά πόσο “η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται δίπλα στον Εβρίτη και με άμεσες ενέργειες στηρίζει τον κόπο του και βάζει τις βάσεις για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον μαζί του”, είναι ένα βολικό, όσο και έωλο κυβερνητικό αφήγημα, που η πραγματικότητα διαψεύδει.

Η πικρή αλήθεια, που για άλλη μια φορά βιώνουν οι Εβρίτες, είναι ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μια περιοχή εξαρτάται από τον ταχυδρομικό της κώδικα, από την εγγύτητά της με την Ομόνοια και από τον αριθμό των ψηφοφόρων στους εκλογικούς της καταλόγους.

Προηγούμενο άρθροΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΘ: Προτάσεις για τον τρόπο κατανομής των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ για την περίοδο 2021-2027
Επόμενο άρθροΝίκος Παπανδρέου: “Διαδικτυακή Ημερίδα για τους δρομείς απο τον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ”