Από την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της δράσης

«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», χιλιάδες μητέρες ενώ πληρούσαν στο έπακρο τα κριτήρια που θέτει η σχετική Πρόσκληση, ενώ έλαβαν αρκετά υψηλή μοριοδότηση, ενώ είναι τρίτεκνες, πολύτεκνες, άνεργες, με χαμηλά εισοδήματα κλπ, ενώ κάθε χρόνο μέχρι σήμερα λάμβαναν κανονικά voucher για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ, φέτος δεν έλαβαν voucher και τα παιδιά τους μετά από χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής και παιδαγωγικής απασχόλησης θα μείνουν εκτός δομών ΚΔΑΠ.

Σύμφωνα με έρευνα πανελλαδικής εμβέλειας που διεξήγαγε ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ υπάρχουν Δήμοι, στους οποίους αποκλείστηκε από το Πρόγραμμα έως και το 50 % των παιδιών που εγγράφονταν κάθε χρόνο στα ΚΔΑΠ (ενώ υπάρχουν δήμοι που αποκλείστηκαν ακόμα και τα 2/3 (!) των παιδιών Δ.Σαμοθράκης , Δ.Ορεστιάδας, Δ.Αλεξανδρούπολης).

Από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού “δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός κοινωνικών δομών παιδικής μέριμνας (παιδικών, ΚΔΑΠ κλπ)” στην πρωτοφανή στα χρονικά εξέλιξη να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά για πρώτη φορά εκτός ΚΔΑΠ.

Για το τι ακριβώς συμβαίνει οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στους γονείς. Μήπως αύριο μετά την κοινωνική κατακραυγή βρεθεί ακόμα ένας υπουργός εκτεθειμένος και ο κ. Πρωθυπουργός παρέμβει ως από μηχανής θεός (βλέπε μάσκες μαθητών, εμβόλια κλπ) να δηλώσει ότι με δική μου εντολή να δοθούν voucher σε όλα τα παιδιά; Και φυσικά ό,τι καλό γίνεται και οτιδήποτε θετικό ανακοινώνεται πιστώνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από την άλλη όποια αστοχία συμβαίνει χρεώνεται στους υπουργούς οι οποίοι όμως παραμένουν στις θέσεις τους είτε με είτε άνευ αρμοδιοτήτων αλλά ούτε παραιτούνται ούτε και απομακρύνονται.

Το πρώτο ερώτημα είναι ποιος επέλεξε τους υπουργούς και δεύτερο αν ο πρωθυπουργός συνομιλεί η όχι με τους υπουργούς του; Όλα τα ήξεις αφήξεις στις θέσεις των αρμόδιων υπουργών για το αν και πόσο θα επιβαρυνθεί ο πολίτης σε θέματα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας δεν είναι απόρροια κακού σχεδιασμού , ούτε βεβαίως πανικού και κακής συνεννόησης των «επιτελών» του «επιτελικού κράτους».

Αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή και είναι συνέπεια της ιδεοληπτικής νεοφιλελεύθερης λογικής των κυβερνώντων που τους καθιστά ξένους και εχθρικούς στην έννοια και στην ουσία του κοινωνικού κράτους.

Απαιτείται να αυξήσει άμεσα η κυβέρνηση τη δαπάνη για τα ΚΔΠΑ και ΚΔΑΠμεΑ έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά, με αναπηρία και μη, που έχουν φάκελο πλήρη ως προς τις προϋποθέσεις

Προηγούμενο άρθροΝεχάμερ: «Τα σύνορα της Ελλαδας είναι και σύνορα της Αυστρίας» – Χρυσοχοΐδης: «Στον Έβρο, τον Μάρτη, εμείς, εσείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι, προχωρήσαμε την Ευρώπη. Αγωνιστήκαμε μαζί για κάτι κοινό, τα σύνορά μας»
Επόμενο άρθροΟργή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Χαμάς