Υπερασπίσου το παιδί

γιατί αν γλιτώσει το παιδί

υπάρχει ελπίδα

Eύχομαι σε μαθήτριες μαθητές, εκπαιδευτικούς εργαζόμενους στην εκπαίδευση και γονείς καλή σχολική χρονιά. Το σχολείο να ενίσχυση τα μορφωτικά εφόδια της νέας γενιάς, με υγεία!
Σχολεία ανοιχτά και υγειονομικά θωρακισμένα ικανά να αντεπεξέλθουν στα χτυπήματα από την πανδημία. Να μη γίνει και φέτος η Χώρα μας , παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στα λουκέτα στην εκπαίδευση.
Η συλλογική και ενωτική δράση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σχολείο της Ποιότητας, της Ισότητας και της Δημοκρατίας, για τον περιορισμό των συνεπειών των νεοφιλελεύθερων, εφαρμοζόμενων πολιτικών της κυβέρνησης.
Η μετάλλαξη «Δέλτα» του ιού, πλήττει με δεκαπλάσιο ρυθμό τους νέους και απειλεί να κλείσει για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία. Με την επικίνδυνη αυταπάτη ότι με το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου εμβολιασμένους, δεν α υφίσταται υγειονομικό «τείχος».
Είναι ανάγκη στα σχολεία:
– Να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αραίωση στις τάξεις, αφού 1 εκ. μαθητές (τα 3/4 του συνόλου) φοιτούν σε αίθουσες από 18 έως 30 παιδιά
– Να ενταθεί η εκστρατεία για εμβολιασμό των νέων με τρόπους που να τον καθιστούν ακόμη πιο προσιτό στα παιδιά και ειδικά στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, με την συμμετοχή των παιδιάτρων.
– Να διενεργούνται διαρκώς τεστ από ειδικές μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία και να υπάρξει ενίσχυση της ιχνηλάτησης
– Να μην ισχύσει η επικίνδυνη πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα και να μη μετατραπούν έτσι τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοδης της νόσου
– Να αυξηθούν οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί. Να αυξηθεί ο αριθμός τους και να μονιμοποιηθούν οι σχολικοί καθαριστές
– Να εντοπιστούν άμεσα τα μορφωτικά κενά από την ανεπαρκή πρόσβαση στην προβληματική τηλεκπαίδευση και να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών που έμειναν πίσω στην κάλυψη της ύλης
– Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην χώρα μας να μην αποκλείονται από την εκπαίδευση.
Χρειάζεται αγώνας και συλλογική δράση:
– Για την κατάργηση της ΕΒΕ, που διαλύει το ΔΠΘ , τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τη ματαίωση της μετατροπής του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο
– Για μαζικούς διορισμούς επιπλέον εκπαιδευτικών, ώστε, να εξαφανιστεί σταδιακά ο θεσμός των αναπληρωτών
– Για να φτάσει ο προϋπολογισμός της Παιδείας στο 5% και στον μέσο ευρωπαϊκό όρο
Είναι ανάγκη τα σχολεία να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους χωρίς κενά. Ελπίζουμε και ευχόμαστε φέτος όλα να εξελιχθούν ομαλά και τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα.
Τέλος, θέλουμε να εξάρουμε την υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών μας, που εμβολιάστηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Τους συγχαίρουμε για αυτό το μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης που δίδαξαν με το παράδειγμά τους σε όλη την κοινωνία.

Και πάλι καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: “Αποτυχημένη συνταγή η λειτουργία του νέου Σφαγείου στις Φέρες με την μορφή δημοτικής επιχείρησης”
Επόμενο άρθροΤο “πρώτο κουδούνι” χτύπησε στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης