Πρόσθετα προσκόμματα στο διασυνορακό εμπόριο των επιχειρήσεων της περιφέρειας Α.Μ.Θ με την Βουλγαρία και άλλες χώρες σύμφωνα με την ΚΥΑ των κ.κ Κικίλια και Καραμανλή.

Με την κοινή υπουργική απόφαση ΥΑ 46164/2020 ΦΕΚ 3009/Β/20.07.2020 των υπουργών υγείας και υποδομών & μεταφορών που φέρει την υπογραφή των κ.κ Β. Κικίλια και Κ. Καραμανλή στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του ιού COVID-19 κλείνουν το συνοριακό σταθμό του Ορμενίου για τα φορτηγά αυτοκίνητα και δημιουργούν εμπόδια στο διασυνοριακό εμπόριο.

Με την παραπάνω Υ.Α αφήνουν ανοιχτό το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας απ τον οποίο δεν επιτρέπονται οι διελεύσεις φορτηγών αυτοκινήτων. Οι επιχειρήσεις του Έβρου που ασκούν διασυνοριακό εμπόριο με την Βουλγαρία και λοιπές βορειότερες χώρες θα επιβαρύνονται πλέον με υπέρογκο μεταφορικό κόστος γιατί το διασυνοριακό εμπόριο θα διεξάγεται πλέον μόνο απ τον σταθμό του Προμαχώνα. Οι υπογράφοντες την Υ.Α η είναι μη γνωρίζοντες ή επιεικώς μη ορθολογικά σκεπτόμενοι η εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην ουσία έχει κλείσει την πρόσβαση όλης της περιφέρειας εμπορικά με τη Βουλγαρία λοιπές βορειότερες χώρες.

Περιμένουμε να ακούσουμε για το θέμα τους βουλευτές της Ν.Δ στο αλλά και τους «άφωνους» της περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΑποκλειστικές εικόνες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΚώστας Πιτιακούδης: “Με γερμανικά τρένα θα μεταφερθεί το αμερικανικό στρατιωτικό υλικό… από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς Ρουμανία”