🚫 Στα λόγια αποδεικνύεται πως έμεινε η «ευαισθησία και το ενδιαφέρον» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την «έγκαιρη και ολοκληρωμένη» πλήρη στελέχωση των Ειδικών Σχολείων, καθώς, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τόσες, που αναγκάζουν πολλούς μαθητές να μένουν στο σπίτι.

🔸 Μετά από συζητήσεις με γονείς μαθητών, τόσο του Ειδικών σχολείων όσο και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας, όπου φοιτούν 36 παιδιά, προέκυψε πως εκκρεμεί η τοποθέτηση του προβλεπόμενου ειδικού βοηθητικού προσωπικού, που είναι άκρως απαραίτητο για τη φροντίδα των παιδιών. Ακόμη, στα σχολεία δεν έχουν διοριστεί και άλλες ειδικότητες, όπως ΠΕ 78 Κοινωνικής Αγωγής και ΠΕ 25 Νοσηλευτικής με ειδίκευση στην επιληψία, ψυχολόγος , φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, μουσικός, κλπ.

🔸 Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτό το καθεστώς υπολειτουργίας είναι τεράστιες και αδιαμφισβήτητες.

🚸 Θα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν τα σχολεία με τις αναγκαίες ειδικότητες, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα, φιλοξενώντας το σύνολο των παιδιών, για τα οποία η έξοδος από το σπίτι, η συναναστροφή, η εκπαίδευση και η κατάρτιση δεν είναι απλά μία τυπική διαδικασία, αλλά ουσιώδης και ζωτική.

⚠️ Ειδάλλως, η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν χαρακτηρίζεται μόνο ως εκπαιδευτικά ανεπαρκής, αλλά και ως κοινωνικά απάνθρωπη, απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους, που αξίζουν μόνο σεβασμό, προσήλωση και έμπρακτη στήριξη από όλους μας.

#ΕιδικάΣχολεία #ΕιδικήΑγωγή

Προηγούμενο άρθρο«Μαθαίνουμε να αγαπάμε τα ζώα» στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Κυπριανού του ομωνύμου Σταυριδείου Ιδρύματος χρονίως πασχόντων