Στον… «αέρα» το ζήτημα των απλήρωτων Δασικών Συνεταιρισμών

Μέσα στους αφανείς ήρωες που δίνουν κάθε καλοκαίρι την μάχη με τα πύρινα μέτωπα πέραν των Πυροσβεστικών δυνάμεων, της αστυνομίας και του Στρατού είναι και οι υλοτόμοι των δασικών συνεταιρισμών και ευρύτερα οι άνθρωποι της Δασικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Δαδιά, που μας συγκλόνισε όλους, οι επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος τόνιζαν με τον πλέον σαφή τρόπο, τη συνδρομή που παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, οι οποίες κατευθύνουν τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και των όμορων δασαρχείων Διδυμότειχου και Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δημιουργούν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες και διαπλατύνουν τις υφιστάμενες.

Το ευχαριστώ όμως δυστυχώς έμεινε στα λόγια, καθώς ακόμη και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Συγχαρητήρια στα λόγια λοιπόν αλλά απλήρωτες οι υπερωρίες των δασικών υπαλλήλων από την κυβέρνηση.

Επίσης οι δασικοί συνεταιρισμοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την εργασία για την υλοτόμηση καυσόξυλων της περιόδου 2022, για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Αν και οι εργασίες ολοκληρώνονται εγκαίρως από τα μέλη των συνεταιρισμών, μολαταύτα η μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές εμμένει!

Χαρακτηριστικά, οι δασικοί συνεταιρισμοί στην προσπάθεια να αντεπεξέλθουν και να προσφέρουν την ποσότητα ξυλείας για την οποία έχουν δεσμευτεί προβαίνουν σε μία σειρά ενεργειών που τους φέρνει αντιμέτωπους με το μεγάλο κόστος, κάτι που αναλαμβάνει, βέβαια να καλύψει το κάθε μέλος του συνεταιρισμού.

Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει και το πολύ σημαντικό κόστος που επιβαρύνει τα μέλη του συνεταιρισμού.

Με λίγα λόγια, δαπανά κόπο και χρήματα, χωρίς ωστόσο να αμείβεται για τις υπηρεσίες του.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι περισσότεροι συνεταιρισμοί εύλογα αδυνατούν να «επιβιώσουν»…

Συνεπώς περισσότερο από ποτε παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται και να παραμένουν στον τόπο αυτοί και οι οικογένειές τους.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΆρχισε το τριμέρι της σιωπής στο Άγιο Όρος
Επόμενο άρθροΜνήμη ανθυπολοχαγού Θεοδώρου Κανδηλάπτη (γράφει ο Θεοφάνης  Μαλκίδης)