Υπέρ της διεξαγωγής έρευνας που θα εξετάσει τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην απάνθρωπη μεταχείριση των 92 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου, τάχθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την επιτυχημένη διάσωση των μεταναστών.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ανέφερε: «Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη σκληρή κακομεταχείρισή τους».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διεθνοποιεί το περιστατικό με τους 92 μετανάστες, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να φέρνει το ζήτημα στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε με επιστολή του στις αρχές της εβδομάδας την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον και τους 27 ομολόγους του στην Ε.Ε.

www.kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας του Πέπλου
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδης-Μυτιληνός: Αναγκαία η στήριξη των αιτημάτων του Συλλόγου Εργαζομένων, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης