Μετα απο καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας κου Βακη Τσομπανίδη στον συνήγορο του πολίτη για τις παράνομες απο τις τράπεζες κατασχέσεις των εξισωτικων αποζημιώσεων, ο συνήγορος του πολίτη γνωμοδότησε πως ” η εξισωτική αποζημίωση υπάγεται στην αρχή του ακατάσχετου της παρ. 1 του άρθρου 32 ν.4314/2014″. ”

Δεδομένων των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά οτι η κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης θίγει την αποτελεσματικότητα της διάθεσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής ανάπτυξης και ματαιώνει το σκοπό της δράσης.

Επειδή το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό παραγώγων, προς διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αλλά και για την διευκόλυνση των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (τράπεζες, ΔΟΥ) παρακαλούμε να εξετασετε τα διαλαμβανόμενα στο παρόν και να αποφανθειτε σχετικά, ενημερώνοντας εγγράφος το Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς”.

Η απόφαση του Συνηγόρου του πολίτη έχει κονιοποιηθεί στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, στο υπουργείο οικονομικών καθώς και στην ΑΑΔΕ.

Από την πλευρά του ο κος Τσιομπανιδης δήλωσε πως το ΑΚΚΕΛ τις επόμενες μέρες θα στείλει την απόφαση σε όλες τις τράπεζες προς συμμόρφωση. Σύμφωνα με την απόφαση κάθε κατάσχεση εξισωτικής από το 2Ο14 έως και σήμερα είναι παράνομη.

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου» Αλεξανδρουπόλεως διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Ελ. Σιδηρά, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ιστορική Ιχνηλασία στον Άθλο της Επαναστάσεως της Εθνικής Παλιγγενεσίας»
Επόμενο άρθροΜε τους δασκάλους και Νηπιαγωγούς συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου