Γέμισε πανιά το Θρακικό πέλαγος και η πόλη της Αλεξανδρούπολης για 10 ημέρες απο τις 18 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου οπού φιλοξένησε δυο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης. Συνολικά φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας πάνω 500 άτομα (αθλητές-προπονητές-συνοδοί) . Η αρχή έγινε με ένα προπονητικό κάμπ σκαφών τύπου optimist (18-20/7) με την συμμετοχή της εθνικής ομάδας οπτιμιστ που θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλος Αυγούστου στην Κ΄ύπρο και επέλεξε ως τόπο προετοιμασίας την Αλεξανδρούπολη κι την 10η Διεθνή ΝΟΑ regatta η οποία ξεκίνησε αμέως μετά 21-23/8 με τη συμμετοχή 130αθλητών όλων των κατηγοριών άλλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα laser 4.7 2018 με συμμετοχή 130 αθλητών.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η 10η NOA REGATTA 2018 που διοργάνωσε ο ΝΟΑ  καθιερώνοντας τον αγώνα σαν ένα από τα σημαντικά ιστιοπλοϊκά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής. Φέτος ο αγώνας προσέλκυσε 130 αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών optimist, Laser4.7, Laser Radial και Laser Standard. Σημαντική ήταν η παρουσία της Εθνικής ομάδας optimist (για δεύτερη φορά) καθώς και οι ξένες αποστολές της Μάλτας, Κουβέιτ, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, Μ.Βρετανίας, Σερβίας και φυσικά της Ελλάδας.

Αγωνιστικά οι πολύ κάλες συνθήκες (μπουκαδούρα) εντάσεων από 7 έως και 16 μιλίων ανά ώρα έδωσαν την δυνατότητα στους αθλητές να πραγματοποιήσουν 9 κούρσες στο Θρακικό πέλαγος. Ο ΝΟΑ συμμετείχε με 20 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 4 μετάλλια.

Ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 11 αθλητές στην κατηγορία Optimist  τους : Δήμητρα Σολωμού, Γιαγλής Μάριος, Ηω Κατσίκη, Κυριακή Ιωαννίδη, Κωνσταντίνος Κατσίκης, Φοίβος Μποζατζίδης, Θεόδωρος Δαγκάλης, Αχυρκίδης Ρωμανός, Γρηγόριος Γιαννακίδης, Γεώργιος Ζαφειρόπουλος και Μαρία Ευμορφοπούλου. Ο Γργόριος Γιαννακίδης βραβεύτηκε ως ο μικρότρος αθλητής της ρεγκάτας (γεννημένος τον Μάρτιος 2011).

Στο juniors cup που διεξήχθη την πρώτη ημέρα μετάλλια κατέκτησαν οι Γιαννακίδης Γρηγόρης, Κατσίκη Ηώ και Μαρία Ευμπορφοπούλου.

Στην κατηγορία Laser 4.7 ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 8 αθλητές. Τους Γιαννακίδης Πολυχρόνη (5η θέση γενικής) τον  Θανάσης Κασαπίδης που κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία U16 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα αυτής της κατηγορίας. Συμμετείχαν επίσης οι αθλητές  Βαγγέλης Αργύρης, Ορφανίδης Ζήσης, Σολωμός Ιάσων, Παλακίδης Σταύρος και Μουμτζίδης Παναγιώτης.

Στην κατηγορία Laser Radial ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 1 αθλητήτον Γιώργο Χατζηκωνσταντίου που μετά απο πολύ καλή εφάνιση κατέκτησε την 2η θέση και αργυρό μετάλλιο. Συγχαρητήρια στους προπονητές της ομάδας  Λύρα Βασίλειο και Στάθη Ερρίκο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7 οπού συγκέντρωσε όπως αναμενόταν αθλητές απο κάθε γωνιά της Ελλάδας μιας και πρόκειται για την πιο δημοφιλή κλάση ανάπτυξης μετά τα οπτιμιστ όπου και συμμετείχαν 130 αθλητές και αθλήτριες.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες μια και οι τρεις μέρες αγώνων πραγματοποιήθηκαν μετά απο πρωινή βροχή. Παρόλα αυτά η επιτροπή κατάφερε να πραγματοποιήσει 6 κούρσες. Πρωταθλητής στα αγόρια ήταν ο Γεώργιος Παπαδάκος του Αλκυών Ν.Ο. Ραφήνας,2ος ο Αλέξανδρος Σχινάς Ι.Ο.Πειραιώς, 3ος ο Γεώργιος Πουζμπούρης, Ν.Ο.Κ.Βουλιαγμένης και στα κορίτσια 1η η Μελίνα Γκαρή του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης,2η η Μαρίνα Καγιαλή, Ν.Ο.βούλας και 3η η Αννα-Μαρία Μπουγιούρη Ν.Ο.Καλαμακίου  . Απο τον Ν.Ο.Α. συμμετείχαν οι αθλητές Γιαννακίδης Πολυχρόνη (27η θέση γενικής)  ΘανάσηςΚασαπίδης  (59η θέση), Παλακίδης Σταύρος (68η θέση) Βαγγέλης Αργύρης, (71η θέση)  και Μουμτζίδης Παναγιώτης (78η θέση).

Πολλές ευχαριστίες στον πρόεδρο της επιτροπή αγώνων, Παπαϊωάννου Αθανάσιο, και στα μέλη Κεσίδη Βασίλη, Γιάννη Παυλίδη, Τζουμάρη Θεόδωρο, Ερρίκο Στάθη, Γιαννακίδη Θεοδόσιο, Σωτηριάδη Στράτο , Γιαγλή Βασίλη, Παπαχρήστου Δήμητρα, Γιαννακίδου Παλμύρα  καθώς και στα μέλη της επιτροπής ενστάσεων και ειδηκότερα στον πρόεδρο κ.Τσαντίλη Κώστα.

Δεν πρέπει να παραληφθεί η προσφορά των γονέων και μελών του ομίλου στους οποίους οφείλεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας της διοργάνωσης και η στήριξη των τοπικών φορέων και ειδικότερα της Περιφέρεια ΑΜΘ και του Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Ραντεβού στο ΝΟΑ με τις σχολές ακαδημιών ιστιοπλοΐας  παιδιών αλλά και ενηλίκων το Σεπτέμβριο για μοναδικές ιστιοπλοϊκές εμπειρίες.

Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας  
Ν.Ο.Α. 
Γιαννακίδης Θεοδόσης

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αλεξανδρής: “Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έμαθε εκ του ασφαλούς να έρχεται κάθε χρόνο στην αγροτική έκθεση Φερών να υπόσχεται πράγματα που ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί”
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Εθνικής Αντιστάσεως