Ακόμα πιο κοντά στην κατασκευή του βρίσκεται ο σταθμός διοδίων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” στην περιοχή των Άσπρων Χωμάτων στην Καβάλα, καθώς με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του τμήματος παράκαμψης Καβάλας και του σταθμού διοδίων Καβάλας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Παράκαμψη Καβάλας αποτελεί υφιστάμενο και εν λειτουργία τμήμα της Εγνατίας Οδού, μήκους ~24 km που ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Αγίου Ανδρέα και φτάνει στον Α/Κ Άσπρων Χωμάτων. Η τυπική διατομή του έχει πλάτος οδοστρώματος ανά ρεύμα κυκλοφορίας 10 m (2 λωρίδες κυκλοφορίας 3,75 m και λωρίδα έκτακτης ανάγκης 2,5 m), ερεισμάτων 2 m και κεντρική νησίδα 4,5 m. Στο έργο περιλαμβάνονται 13 γέφυρες και 9 κάτω διαβάσεις, 3 σήραγγες και 4 ανισόπεδοι κόμβοι.

Ο δε σταθμός διοδίων Καβάλας τοποθετείται στη χιλιομετρική θέση 6+720 μεταξύ των Α/Κ Αγίου Σύλλα και Άσπρων Χωμάτων και έχει 3+3 λωρίδες κυκλοφορίας, είτε μονής είτε εναλλασσόμενης κατεύθυνσης με τις αντίστοιχες νησίδες, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν πέντε θάλαμοι διοδίων. Σύμφωνα με τη ΜΠΕ, το έργο βρίσκεται εκτός περιοχών του δικτύου Natura 2000 και Κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων.

ΠΗΓΗ www.kavala-portal.gr

Προηγούμενο άρθροΚοινή ανακοίνωση φορέων Έβρου για την απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου
Επόμενο άρθροΣτη Βούλη έφτασε το πρόβλημα με τις χαλαζόπτωσεις σε Εβρο και Ροδόπη