Γράφει ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης – κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή άλλη μία γυναικοκτονία…

Δανειζόμενος τα λόγια του ιστορικού και φιλολόγου Σαράντου Κυριάκου, φαίνεται ότι “η βία έγινε μορφή ψυχαγωγίας και είναι πλέον τόσο διάχυτη που συγκατοικεί μαζί με εμάς στην ίδια πολυκατοικία, στο ίδιο σχολείο, στο ίδιο πανεπιστήμιο, στο ίδιο μεταφορικό μέσο, καθώς και στον ίδιο χώρο εργασίας”.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει δυστυχώς τόσο ότι η βία δεν αποτελεί εποχική “ίωση” της κοινωνίας όσο και ότι η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα αρκετό απόθεμα βίας το οποίο παράγεται και αναπαράγεται σε καθημερινό επίπεδο και με μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε αρκετές περιπτώσεις στη φυσικοποίηση της κουλτούρας της κακοποίησης.

Για τον λόγο αυτόν, είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε τις γυναίκες αυτές μόνες τους και ειδικά τώρα!

Οφείλουμε από κοινού να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα ευνοήσουν τον κλονισμό της κουλτούρας της βίας και δεν θα εκθέτουν κανέναν άνθρωπο στο φόβο.

Προηγούμενο άρθροΤούρκοι περνούν ως παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα – Αναλυτικά στοιχεία
Επόμενο άρθρο137 καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς περιλαμβάνει για τον Έβρο η λίστα ονομάτων των 9.535 εκπαιδευτικών