Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι” των μελών του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου το απόγευμα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης, στην Τουρκία.

Η έκθεση φωτογραφίας, εγκαινιάστηκε από τον βουλευτή Αδριανούπολης κ. Ahmet Baran Yazgan, τον Αντιδήμαρχο Αδριανούπολης κ. Ertuğrul Tanrıkulu και τον Έλληνα Πρόξενο στην Αδριανούπολη κ. Άρη Ραδιόπουλο. Παρόντες ήταν επίσης, αρχές της πόλης, πολιτιστικά σωματεία και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση παρουσιάζει τον πλούτο της περιοχής της Ροδόπης μέσα από τον φακό δεκαπέντε ταλαντούχων φωτογράφων. Οι φωτογράφοι, με την εξαιρετική τους δουλειά, αναδεικνύουν την ομορφιά, την πολυμορφία και την πλούσια ιστορία της Ροδόπης. Μέσα από τις φωτογραφίες τους, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον πολιτισμό, τα τοπία και τα ήθη της περιοχής.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν, όταν ο ιστορικός και μουσικός κ. Özgür Barış Deniz Çoban έπαιξε με Ταμπουρά, την σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη “Ο Χορός του Ζορμπά” εξηγώντας στο κοινό την σημαντικότητα τόσο του συνθέτη όσο και της ορχηστρικής σύνθεσης. Στην συνέχεια χορευτικό εργαστήρι, χόρεψε ζεϊμπέκικο και συρτάκι.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της δυναμικής και της δημιουργικότητας του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Τα μέλη του κέντρου συνεχίζουν να προάγουν τη φωτογραφική τέχνη στην περιοχή μας και να προσφέρουν πολιτιστικά γεγονότα υψηλής ποιότητας στο κοινό.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Μαΐου 2024, στον χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στην Αδριανούπολη.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο νομό Έβρου
Επόμενο άρθροΕκεί που η μοναξιά, καλλιεργεί το Εθνικό χρέος (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)