Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της Αλεξανδρουπόλεως


Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεώς μας.

Από το απόγευμα της Τετάρτης εκτεθεί σε παλλαϊκό προσκύνημα η εφέστιος εικόνα του Πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και το τεθησαυρισμένο ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου .

Για την εορτή του Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προσκάλεσε και συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σουηδίας κ.κ. Κλεόπας και Ελβετίας κ.κ. Μάξιμος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ.κ. Μαξίμου και εν συνεχεία εψάλλει το μνημόσυνο των αειμνήστων δημάρχων της Αλεξανδρούπολης.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου από τις 7.00΄εως  10.30΄ π.μ. θα τελεσθεί  Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ.κ. Μαξίμου και του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου και εν συνεχεία στις 10.30΄ π.μ. η  Λιτάνευση της Ιερᾶς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΟι αφανείς ήρωες του Έβρου στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – 5η Δεκεμβρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη εορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Νικολάο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)