Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017 εψάλει ο Όρθρος και στην συνεχεία τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου  Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο φετινός εορτασμός είχε κάθε επισημότητα καθώς παρίστατο στις λατρευτικές – εκκλησιαστικές εκδηλώσεις  ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευομενος από τον Αν. Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Βιτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ  κ. Ευάγγελο Αποστολάκη

Αμέσως μετά το πέρας του Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναό μετέβησαν όλο το εκκλησίασμα με λιτανεία στο λιμάνι της πόλεως παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή

Στο λιμάνι ο Μητροπολίτης ευλόγησε και αγίασε τα ύδατα με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και περίπου 15 θαρραλέοι κολυμβητές αψήφισαν τα κρύα νερά του λιμανιού και βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό.
Νικητής ήταν ο Αργύρης Τυλιγάδας
Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη από τον εορτασμό των Θεοφανειων στην Αλεξανδρούπολη: 

Ο Πρωθυπουργός από το λιμάνι της Αλεξανδρουπολης στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων ανέφερε:

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους και όλες, τους Εβρίτες, τις Εβρίτισσες, που είσαστε σήμερα εδώ σε μια μεγάλη ημέρα. Μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Και δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, αλλά και με μέλλον. Με μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα, ομοψυχία και όραμα, ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει κόμβος διαμετακομιστικός, ενεργειακός, εμπορικός. Αλλά και να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθιά: Ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Και θέλω σήμερα με αυτή την ευκαιρία, με την παρουσία τη δική μου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, που είμαστε σήμερα εδώ μαζί, πέρα από τα Χρόνια Πολλά, να στείλω και ένα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, διότι η Ελλάδα είναι φάρος μεγάλων αξιών και εκπέμπει αυτές τις αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και αυτό είναι που έχει καταστήσει τη χώρα μας σε ένα διεθνώς αποστασιοποιημένο περιβάλλον ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας. Τείνουμε, λοιπόν, το χέρι της συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνουμε και την αποφασιστικότητά μας. Την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έτσι όπως απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο.

Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, αισιοδοξία και ανάταση για ένα δύσκολο έτος, το οποίο, όμως, θα φέρει τη χώρα μας πιο ψηλά. Θα την καταστήσει μια δύναμη αναντικατάστατη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο διεθνές στερέωμα.

Χρόνια Πολλά».

 

Προηγούμενο άρθροΜουζάλας: Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο
Επόμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού και στη Θράκη