Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022  η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στον Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, όπου φυλάσσεται τμήμα εκ του ιερού λειψάνου (ένα δάκτυλο του χεριού της) και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Το απόγευμα του Σάββατο 16 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. κ. Ανθιμου και εν συνεχεία  από 9μ.μ. εως 12.15’ π.μ. ο Πανηγυρικός Όρθρος και βραδινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ)

Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου όπου πριν τη Απόλυση χειροθέτησε Αναγνώστη τον συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνο Κουκάκη. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ)

Από 9.00’ μ.μ. – 12.15’ π.μ. θα τελεστεί Βραδυνή Θεία Λετουργία

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας παραμένει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, ούτως ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο και την θαυματουργή εικόνα της Αγίας.

Προηγούμενο άρθροΣτις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Παναγιωτόπουλος: Στην ατζέντα Αλεξανδρούπολη, F-35, τουρκική προκλητικότητα
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Κούκουρας: “Βρέθηκε κάτι που πρέπει να είναι το μαύρο κουτί”