Η εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους 2019 εορτάστηκαν και φέτος με λαμπρότητα  και μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία του Νέου Έτους με την παρουσία των τοπικών αρχόντων , στρατού , σωμάτων ασφάλειας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχήθηκε στους ηγήτορες της κοινωνίας και του στρατού, αλλά και σε ολόκληρο το εκκλησίασμα για το νέο έτος που ανέτειλε, ενώ επικαλέσθηκε την ευλογία του Θεού σε ολόκληρη την πατρίδα μας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της παραδοσιακής θρακιώτικης πίτας στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, εν συνεχεία η κοπή της Βασιλόπιτας στον Εθνικο Αλεξανδρουπολης και το μεσημέρι η κοπή της της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΟ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)
Επόμενο άρθροΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)