Η εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους 2018 εορτάστηκαν και φέτος με λαμπρότητα  και μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία του Νέου Έτους με την παρουσία των τοπικών αρχόντων , στρατού , σωμάτων ασφάλειας και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχήθηκε στους ηγήτορες της κοινωνίας και του στρατού, αλλά και σε ολόκληρο το εκκλησίασμα για το νέο έτος που ανέτειλε, ενώ επικαλέσθηκε την ευλογία του Θεού σε ολόκληρη την πατρίδα μας

Ευχές για ευημερία και ανάπτυξη του τόπου μας απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη.

Την παραδοσιακή θρακιώτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ενώ το φλουρί έτυχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου Χριστίνα Μαυράκη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δέχθηκε ευχές για το νέο χρόνο από εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και πολίτες, ενώ τίμησε τον Χρήστο Παπαποστόλου, υπάλληλο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου, ο οποίος το 2017 κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. «Στο πρόσωπο του κ. Παπαποστόλου τιμώ και τα άλλα δύο στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Έβρου, Γιώργο Παντίρη και Γιώργο Λαυκίδη, καθώς και όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θέτουν εαυτούς στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των Εβριτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελένη Δημούδη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο Διοικητής της XII Μεραρχίας, Υποστράτηγος, Δημήτριος Κούκκος, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, Αντιπλοίαρχος, Ευστράτιος Ψύρρας, ο Υποδιευθυντής της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Παναγιώτης Καρτάλης, η Υποδιοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρία Δερμενοπούλου, ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτριος Αδαμίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, διευθυντές υπηρεσιών κ.α.

Αμέσως μετά στα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτάς του για το 2018. Το φλουρί ετυχε ο  κ. Τσακίρης, ο οποίος έλαβε δώρο από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μεσινέζη, ένα αντίτυπο του ιστορικού λευκώματος για τα 90 χρόνια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, άπαντες οι τοπικοί άρχοντες και ο Σεβασμιώτατος μετέβησαν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας προς τιμήν των γερόντων και των γεροντισσών καθώς και του προσωπικού του Γηροκομείου. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους για τη νέα χρονιά και ιδιαιτέρως προς τους τροφίμους, ενώ οι κυρίες της εθελοντικής ομάδος “Η Αγία Ολυμπιάδα” της Μητροπόλεώς μας έψαλλαν κάλαντα και τραγούδια ψυχαγωγόντας τους παρευρισκομένους.
Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη τελέσθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Βραδυνή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Ολλανδού διπλωμάτη στην λεωφόρο Μπάκερ στις Φέρες