Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεώς. 

Κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων εκτίθεται σε παλλαϊκό προσκύνημα η εφέστιος εικόνα του Πολιούχου και το τεθησαυρισμένο ιερό λείψανο του Αγίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου εψάλλει ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Στην εορτή του Πολιούχου , ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προσεκάλεσε και συμμετείχαν στον Εσπερινό οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και Μαρωνείας & Κομοτηνης κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του έτους 2023, ως ιωβηλαίου έτους των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου από 7.00’ εως 10.30’ π.μ. θα ψαλλει ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Στις 10.30’ π.μ. θα πραγματοποιηθεί η  Λιτάνευση της Ιερᾶς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές εναντίον Αντιπεριφερειαρχών στη ΝΔ
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: Η κ. Ορφανού έπαψε να είναι μέλος του κόμματος από τότε που αποφάσισε να υπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη