Την Κυριακή  3 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την  ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως , κ.κ. Άνθιμος άγει τα ονομαστήριά του.

Το απόγευμα του Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου , στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως , κ.κ. Ανθίμου και συνχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, κ.κ. Παύλου

 

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, από τις 7.00’  έως τις 10.30’ π.μ., θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του συμπατριώτου μας και επί σειρά ετών Αρχιδιακόνου π. Χριστοδούλου Καραθανάση, αγάμου κληρικού της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μέχρι τη 1.00’ μ.μ. καθώς και το απόγευμα από τις 6.00’ έως τις 10.00’ μ.μ., ο Μητροπολίτης μας θα δέχεται ευχές στο Επισκοπείο, δίπλα στον Άγιο Νικόλαο.

Προηγούμενο άρθροΗ “Σιδηροδρομική Εγνατία’’ και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (του Ν.Παπανικολόπουλου)
Επόμενο άρθροΠλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολεως κ.κ. Άνθιμο για την ονομαστική του εορτή