Την Κυριακή 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 103η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό Ελλάδας

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου 2023 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου  ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντος των Σεβ. Μητροπολίτων: Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνού, Ζιχνών & Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, Αλεξανδρουπόλεως , Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου και αμέσως μετά η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας με την συμμετοχή του Στρατού , της Αστυνομίας , των Προσκόπων, του 3ουΔημοτικού Σχολείου και πλήθους κόσμου.

Την Κυριακή 14 Μαΐου το πρωί από 7.00’-10.30’ θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως.
Προηγούμενο άρθροΗ ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου τιμήθηκε στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία 600 τ.μ.