Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 διεξήχθη στο γήπεδο της Παλαγίας το 7ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ενός θεσμού που έχει πλέον καταξιωθεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης μας και το οποίο διοργάνωσαν τα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ Academy. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φέτος 520 μικροί αθλητές των κατηγοριών Κ-6 (2013-2014) Κ-8 (γεν. 2011-2012) , Κ-10 (γεν 2009-2010) Κ-12 (2007-2008) και Κ-14 (2005-2006),οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν σε μια αθλητική γιορτή που σκοπό είχε να βιώσουν τα παιδιά την χαρά του αθλητισμού μέσα από δραστηριότητες τόσο ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ :

Στο Πρωινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Κ-6 Κ-8 και Κ-10. Αναλυτικά η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: α) τα παιχνίδια φιλίας στα οποία οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια με ομάδες που ήταν μικτές δηλαδή απαρτίζονταν από παιδιά από όλες τις Ακαδημίες , θέλοντας έτσι να περάσουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή και πως με τον αντίπαλο δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα, β) το αγωνιστικό Τουρνουά , το οποίο έγινε χωρίς βαθμολογία και τελικό νικητή , καθώς σκοπός του ΦΕΣΤΙΒΑΛ είναι να δείξει πως ειδικά στις μικρές ηλικίες σημασία έχει η συμμετοχή και η χαρά που απορρέει από αυτήν και όχι το αποτέλεσμα και όπου φυσικά νικητές είναι όλα τα παιδιά και γ) τελετή λήξης και απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές, επίσης στις αποστολές από άλλες πόλεις δόθηκε προωθητικό τουριστικό υλικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στο Απογευματινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Κ-12 και Κ-14 σε ένα πιο αγωνιστικό Τουρνουά. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Παλαγίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ υψηλού επιπέδου Τουρνουά τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά . Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε στην Κατηγορια Κ-12 η ΞΑΝΘΗ F.C. και στην Κατηγορια Κ-14 ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Α.Ο. Π.Α.Ο.Κ. Academy

Το 7ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ τίμησαν με την συμμετοχή τους τα τμήματα υποδομής των παρακάτω συλλόγων:

ΞΑΝΘΗ F.C.
ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΑΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ)
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ
ΝΙΚΗ ΑΠΑΛΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
PAO soccer sch. ΜΑΙΣΤΡΟΥ
ΠΑΟΚ ΟΙΝΟΗΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Α.Ο. Π.Α.Ο.Κ. Academy

Το ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ είναι ένας καταξιωμένος πλέον θεσμός για τον αθλητισμό υποδομής της πόλης μας και διοργανώνεται με όλους τους όρους και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει μία αθλητική διοργάνωση , στόχοι και προδιαγραφές οι οποίοι τέθηκαν από την οργανωτική επιτροπή και οι οποίοι είναι:

– ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός χαρακτήρας της διοργάνωσης
-ανάπτυξη Αθλητικού τουρισμού
– ιατρική κάλυψη με γιατρό του συλλόγου ,παρουσία Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης
– Εθελοντισμός με την παρουσία 60 εθελοντών (εκπαιδευτικών, γονέων , εθελοντικών συλλόγων , αθλητών του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ)
– Θεματικό αφιέρωμα σε σημαντικά γεγονότα, φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την γενοκτονία των ΠΟΝΤΙΩΝ με συλλεκτικά αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά και μπλούζες στους εθελοντές.

Το Δ.Σ. του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ Π.Α.Ο.Κ. Academy ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους υπεύθυνους του Δήμου που ενέταξαν το ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ευαισθησία αλλά και όραμα με προοπτική για τον αθλητισμό υποδομής παρέχοντας τα κύπελλα , τα αναμνηστικά διπλώματα τις μπλούζες εθελοντών και τα νερά . Τα μετάλλια που δόθηκαν στα παιδιά έγινε με κόστος που ανέλαβε με αυτοχρηματοδότηση το Δ.Σ. του συλλόγου.
Επίσης ‘ένα τεράστιο ευχαριστώ για τους 60 εθελοντές χάρη στους οποίους εξασφαλίστηκε η οργανωτική επιτυχία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ , στο ΕΚΑΒ 9 ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ που ανέλαβε την ιατρική υποστήριξη του Φεστιβάλ, στην ΜΕΡΑΡΧΙΑ για την παροχή σκηνών, στον ΓΙΑΤΡΟ ΑΓΩΝΑ Μίχο Θωμά και στους Διαιτητές, Σιβούδη , Κυριαζίδη Κουτσοπουλο, Γεροκωστα, Κυδρο και Βαρελα

 

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Καΐσας: «Τα οφέλη του Έβρου από την τελευταία ημέρα της Βουλής»
Επόμενο άρθροΧρυσό μετάλλιο στα 200μ. Πεταλούδας για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη