Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Κ.Α.Π.Ε. 

Μετά από τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Οι ενεργειακές κοινότητες ως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για την ενεργειακή μετάβαση των τοπικών κοινωνιών».

Εκπρόσωποι από το Κ.Α.Π.Ε., τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. μετέφεραν την τεχνογνωσία τους, παρουσίασαν επιτυχημένα παραδείγματα από το εξωτερικό και συζητήθηκε το περιφερειακό δυναμικό αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, με βάση τις διαθέσιμες τεχνολογίες.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη στη σειρά σε επίπεδο δήμου που πραγματοποιεί το Κ.Α.Π.Ε. για να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Η ημερίδα έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων αποσκοπώντας στην δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων τόσο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και ιδιωτικό. Ο απώτερος στόχος είναι η επίσπευση υλοποίησης αξιόπιστων και οικονομικά βιώσιμων σχεδίων δράσης για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό σε όλους τους τομείς.

Προηγούμενο άρθροΣτον Έβρο , ο Θοδωρής Ζαγοράκης
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στον Έβρο