Με ιδιαίτερη χαρά η πόλη μας υποδέχτηκε στις 14 Μαΐου 2021, ημέρα της απελευθέρωσης-ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα, την A.E. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη, αντιπροσωπεία  μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, εκπροσωπώντας το σχολείο και την κινηματογραφική ομάδα, μαζί με τη Διευθύντρια του Ευφροσύνη Παταπάτη και τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Κυριακοπούλου Φωτεινή και κ. Κίτσο Δημήτρη, είχε τη χαρά και την τιμή να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προσφέρει ως αντίδωρο στην επίσκεψή της μία ανθοδέσμη και ένα συμβολικό δώρο. Το όμορφα διακοσμημένο πακέτο περιείχε το θεματικό ημερολόγιο του σχολείου για το έτος 2020, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της πόλης μας, από τη δημιουργία της μέχρι και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, καθώς και κείμενο σχετικό με την τοπική μας ιστορία. Επιπλέον, περιείχε σε ψηφιακή μορφή, το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αλεξανδρούπολη ελεύθερη…», το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης. Τα παραπάνω, αποτελούν προϊόν δημιουργίας της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου, κατά τα σχολικά έτη 2020 και 2021. Επίσης, το πακέτο περιείχε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, το οποίο αφορά στη Νίκη της Σαμοθράκης και το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα σε προγενέστερο χρόνο, όλα κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο εξέφρασαν  τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις του Σχολείου και να συνομιλήσουν μαζί της. Η ίδια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μαθητικές δημιουργίες και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο σχολείο, ενώ ήταν φιλική και προσηνής τόσο με τα παιδιά, όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο που παρευρίσκονταν εκεί.

Η Σχολική Κοινότητα του 3ου Γυμνασίου «Δόμνα Βισβίζη» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ιδιαίτερη αυτή τιμή και τη μοναδική εμπειρία.

To ντοκιμαντέρ «Αλεξανδρούπολη ελεύθερη…» μπορείτε να το δείτε εδώ

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: «Οριακή» η κατάσταση στην Ορεστιάδα – 40% αύξηση ενεργών κρουσμάτων
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το logo της Αλεξανδρούπολης