Με τις σχολικές καθαρίστριες συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων ενημέρωσαν την υποψήφια δήμαρχο για τα αιτήματά τους.

  • Οι συμβάσεις τους να είναι πολυετείς και όχι μονοετείς. Αυτό θα διευκολύνει τόσο τις ίδιες όσο και την αναθέτουσα αρχή.
  • Οι συμβάσεις τους υπογράφονται τον Δεκέμβριο, ενώ παρέχουν υπηρεσίες από τον Σεπτέμβριο που ξεκινά η σχολική σεζόν.
  • Οι πληρωμές τους να γίνονται κάθε μήνα. Με την υφιστάμενη κατάσταση πληρώνονται 3 φορές στη διάρκεια των 10 μηνών της σύμβασής τους. Αυτό τους δημιουργεί έντονα προβλήματα επιβίωσης.
  • Οι αμοιβές τους είναι χαμηλές, αναντίστοιχες των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση ήταν θετικό. Η κ. Γκουγκουσκίδου τους είπε:

“Θεωρώ δίκαια τα αιτήματά σας. Εξάλλου τα περισσότερα δεν έχουν επιπλέον κόστος. Θα τα δούμε με θετικό μάτι, εφόσον τα περισσότερα από αυτά σε πολλούς Δήμους ήδη εφαρμόζονται”.

Συμφώνησαν δε να είναι σε συχνή επικοινωνία για να βρεθούν λύσεις στα αιτήματα αυτής της συμπαθούς επαγγελματικής ομάδας.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΥπόμνημα Αναστασίου Δημοσχάκη προς τους αρμόδιους Τομεάρχες της ΝΔ σχετικά με την Χερσαία Ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης