Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς επικράτησε με 2-0 της Κοζάνης στο «Φώτης Κοσμάς»

Οι Εβρίτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και απειλήθηκαν σοβαρά μόνο στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, με τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να δίνει βροντερό παρών στο πρώτο επίσημο ματς του Εθνικού για φέτος.

Το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Θρακιώτες τους βοήθησε να παίξουν πιο ελεύθερα στη συνέχεια του αγώνα. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πελτέκης εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή σούταρε και έκανε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα θα γίνει και το 2-0 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Κώστα Βουρδόγλου βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και μετά από συνεργασία Τσέκου – Τορομανίδη και σέντρα του δεύτερου, ο Γωνιάδης θα τσιμπήσει τη μπάλα και θα τη στείλει στα δίχτυα του Νομικού.

Στο 35′ ο Εθνικός θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Τσέκου (που είχε πολύ καλή παρουσία) να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41′ ο κ. Προβίδας θα κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Αλμπάνη να παίρνει τη θέση του Σκέρτι και στο 43′ ο κ. Βουρδόγλου θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Θεοδωράκη να παίρνει τη θέση του τραυματία Τσορμπατζίδη. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, ο Νομικός θα μπλοκάρει το σουτ του Γωνιάδη.

Στο δεύτερο μέρος και στο 58′ μετά από σέντρα του Πελτέκη, ο Τσέκος θα πιάσει ένα γυριστό σουτ και ο γκολκίπερ της Κοζάνης θα μπλοκάρει, ενώ το ίδιο θα κάνει και στο σουτ του Μαμούτ 9 λεπτά μετά. Από αυτό το σημείο και μετά ο Εθνικός έμεινε πίσω και οι παίκτες του Γιάννη Προβίδα άσκησαν πίεση. Στο 71′ ο Γιάννης Τσικόπουλος θα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, με τον Συριτούδη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο πορτιέρο του Εθνικού θα αποκρούσει και το σουτ του Τραύλου, ενώ στο 86′ την ίδια κατάληξη θα έχει και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της Κοζάνης.

Οι τελευταίες δύο φάσεις του ματς ανήκουν στον Εθνικό. Στο 90′ ωραίο ένα-δυο Κριεζή & Θεοδωράκη, με το σουτ του δεύτερου να αποκρούεται σε κόρνερ από το Νομικό. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήησεων μετά από μία σέντρα σουτ του Θεοδωράκη ο γκλκίπερ της Κοζάνης αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενείται από τον Εθνικό Σερρών και η Κοζάνη υποδέχεται τον Εορδαϊκό.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κώστας Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος (87′ Αμπραχαμιάν), Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατζίδης (43′ Θεοδωράκης), Πελτέκης, Τορομανίδης, Γωνιάδης (72′ Κριεζής), Τσέκος, Μαμούτ.

Κοζάνη (Γιάννης Προβίδας): Νομικός, Ηλίας, Τραύλος, Αλεξίου, Αλιατίδης (69′ Τσικόπουλος Η.), Ταχιάς, Τσικόπουλος Ι., Πετράκος (65′ Ζαχαριουδάκης), Τζιαλάς, Χαματάι Σκέρτι (41′ Αλμπάνης), Πασχάλης.

Διαιτητές: Παρχαρίδης, Χασιώτης, Κουβαλάκης (Δράμας)

Ακούστε τι είπαν οι δύο προπονητές στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του αγώνα:

 

Ι. ΠΡΟΒΙΔΑΣ 27-09-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Κ. ΒΟΥΡΔΟΓΛΟΥ 27-09-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι «Μνήμες… Ελπίδες» στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου – Ομιλία του κ. Ιωάννη Σιδηρά για την Ι.Μ. Σηλυβρίας
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της Κυριακής στη Β’ Φάση του Κυπέλλου